Do naszego zespołu przyszło pismo od naszych KO, iż mamy stosować nowe druki obligatoryjnie.
Tak ja pisano we wcześniejszych postach, MS podobno zachęca, a nie wiem dlaczego niektórzy uznają to za konieczność. Tym bardziej, że niektóre wzory pism są niedorzeczne. Mianowicie okazuje się, że kuratorzy są rzeczoznawcami majątkowymi, psychologami, psychiatrami, w jednym. Proponuję zlikwidować ośrodki RODK, bo sami to będziemy robić.
Oczywiście słowa krytyki skierowane są do niektórych tylko wzorów(najbardziej do sprawozdania z objęcia dozoru), choć niektóre mogłyby zostać wprowadzone, bez większych sprzeciwów-takie jest moje zdanie.
Szkoda, że nie trafiło to wcześniej do mojego zespołu, celem zaopiniowania, chociaż i tak by to nic nie dało.
Odniosę się jeszcze do Podziękowań z MS, które to mają chyba i tylko za zadanie złagodzić nasze układy nerwowe z powodu wprowadzenia kolejnych utrudnień w pracy, bez oddzewu na nasze głuche wołania o chociażby obsługę sekretarską. Po raz kolejny w naszym cudownym systemie okazuje się, że ktoś wziął pieniądze za projekt racjonalizatorski, albo co gorsze nie wziął i tylko zrobił coś, żeby coś zrobić nie zważając nawet w najmniejszym stopniu na to, jakie skutki będą miały jego poczynania dla innych, w celu utrzymania swojej zacnej posady.
Dokładajcie jeszcze więcej pracy biurowej, aż w koncu stanie się jakaś wielka tragedia związana z naszą pracą terenową, być może wtedy się zastanowicie.
Ja proponuje, żeby wprowadzić jeszcze kontrolki wejść i wyjść do toalet, w celu podniesienia wydajności pracy, a tak na poważnie to proponuję przesunąć kilka etatów z tej armii ludzi w MS(czyt. DWOiP) do obsługi sekretarskiej w poszczególnych zespołach, a nie zatykać to kilkugodzinnym przekazaniem sekretarki z wydział, lub stażystą na trzy miesiące, który nie zdąży wszystkiego ogarnąć.
Pozdrowienia dla Kolegów i Koleżanek z okazji Nowego Roku, który miejmy nadzieje przyniesie
FACHOWE zmiany.