Obciążenie wywiadami środowiskowymi

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: andy » 03 sty 2006, 0:19

Mała poprawka "żadnych minimów i maximów" - przepraszam za błąd ..... ale wpadka :)
andy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Krokus » 03 sty 2006, 4:08

Nie wykonuję "14-tek", bo nie mam na to czasu. No chyba, ze dotyczą osobistego dozoru. Wykonuję czasami "214-tki", ale też dzielę się nimi ze społecznymi, bo... też nie mam czasu. I nie dokładam sobie dodatkowych obowiązków, skoro i tak pracuję na czterech etatach (zgodnie ze standardami). To tyle.
Krokus

Postautor: andy » 07 sty 2006, 17:33

Ale piękna praca bez "14":). Moje obciążenie to około 2,5 etatu. Może w tym roku uda się część wywiadów zlecić społecznym (mamy dłuuugie zwolnienie lekarskie w Zespole).
andy

Postautor: Max Hardcore » 11 sty 2006, 17:46

Cześć, Moi Drodzy!! No i czym Wy się chwalicie, że pracujecie na 2-3 etetatach zgodnie ze standardami??? Kogo to obchodzi?? Nie wiem, jak w Waszych Sądach, ale w moim okręgu kurator jest postrzegany jako piąte koło u wozu. Jesteśmy niemal ubezwłasnowolnieni. Jak szefostwo chce coż z nami zrobić a przepisy na to nie pozwalają - wydają wewnętrzne zarządzenia i jesteśmy ud.....i. Nie macie czasem wrażenia, że sądownictwo, to takie państwo w państwie?? Dodam, że mój okręg pod względem osiąganych wyników jest jednym z lepszych w kraju. Może właśnie o to chodzi??? Może Okręg ma jakieś kompleksy i jak za komuny chce się podlizać Mini-Sterstwu ("Humoru")?
Max Hardcore

Postautor: jurek » 12 sty 2006, 20:36

Max Hardcore pisze:Jak szefostwo chce coż z nami zrobić a przepisy na to nie pozwalają - wydają wewnętrzne zarządzenia i jesteśmy ud.....i

Proszę o przykłady bo pomyśle że rzeczywiście jesteś „ubezwłasnowolniony
Multi multa sciunt, nemo omnia
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: Fox Mulder » 12 sty 2006, 21:05

Np. nakaz prowadzenia dzienniczków, cokwartalna kontrola przez kierownika zaespołu itp
Fox Mulder

Postautor: jurek » 12 sty 2006, 23:32

jakich dzienniczków :shock:
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: jurek » 12 sty 2006, 23:36

Bo jeżeli chodzi o "cokwartalna kontrola przez kierownika zaespołu" to na polecenie Okregowego ma prawo to robić dalej twierdze żebyście zmienili Okręgowego
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: jurek » 12 sty 2006, 23:41

Do Mulder
Jeżeli w tych dzienniczkach piszecie co robicie w ciągu dnia w pracy to ja proponuje żebyście pisali rzetelnie i wykazywali rzeczywistą ilość godzin np. 10. Będzie to forma dokumentacji że wasz zakres zadań został ustalony ponad normatywnie sad będzie zobowiązany (teoretycznie) do wypłacenia wam nadgodzin lub zmniejszenia zakresu zadań. Gwarantuje że po przedstawieniu takich dzienniczków np. prezesowi lub sędziemu wizytującemu szybko ten co je ustanowił wycofa się z tego.
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kesey » 12 sty 2006, 23:52

Jurek fajne założenia, ale to utopia :!:
Czas pracy kuratora jest mierzony ilością jego zadań- jeśli umiesz zinterpretować to w inny sposób niż brzmi, to zrób to teraz.
Przecież znormalizowanie obciążenia i czasu pracy to kwestia nurtująca wielu kuratorów, którzy będą Ci wdzięczni za możliwość wyjścia spod pręgierza, którym okazał się wskazany przeze mnie zapis.
Od 22 do 7 jesteś Jurkiem, a poza tymi godzinami wyłącznie kuratorem Jurkiem. Pozdrawiam :D
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: Fox Mulder » 12 sty 2006, 23:55

My nie, ale wydaje mi się, że wiem, co ma na myśli Max, choć tak sobie rzuciłem hasła - trafiłem:):)
Fox Mulder

Postautor: jurek » 13 sty 2006, 0:12

Ok jasne że wyjaśnię Wam tę kwestie czyli jak się domyślam chodzi o art. 13 naszej ustawy czyli :
„czas pracy kuratora zawodowego określony jest wymiarem jego zadań”
Wybaczcie jednak że zrobię to np. jutro bo jest to zadanie dość obszerne postaram się zrobić to jednak jasno i czytelnie. Dajcie tylko znać czy zrobić to w tym miejscu czy w innym temacie skoro to taki drażliwy temat. Napiszcie też co was w tym nurtuje.
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kesey » 13 sty 2006, 0:35

Jurku- podstawowy wątek "Jak długo w pracy", związany z tym zagadnieniem, toczył się na forum rodzinnym. Tam znajdziesz wszystkie nurtujące kuratorów problemy, z związane z tym zagadnieniem. Nie widzę problemu, abyś zrobił to na forum- możliwe, że z różnych względów posiadanie takiej wiedzy okaże się w niedługim czasie bardzo przydatne. Dla mnie osobiście jest również bez znaczenia, czy dokonasz tego w wątku niniejszym, czy też we wspomnianym na wstępie.
Janse, że tak Fox, w jakimś stopniu każdy wie co Max hardcore miał na myśli- wystarczy przejrzeć tylko treść niektórych wątków na forum. Do Twoich luźno rzuconych hasełek, można byłoby dodać jeszcze kilka :D.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Postautor: kesey » 13 sty 2006, 0:39

Na marginesie- ja dzienniczka nie prowadzę od czasu wejścia w życie unormowań Ustawy, a kuratorom z różnych sądów, którzy muszą produkować tego rodzaju głupie kwity głęboko współczuję :cry:
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Poprzednia

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych