autor: Rotaruk » 07 lip 2007, 21:56
Witajcie
Czy ktoś z Was zapoznał się z uwagami tabel MS-S40. Mam wrażenie, że jest to oficjalne stanowisko prezydium KRK (przynajmniej jego oficjalnego przedstawiciela). W tabelach tych znajduje się sporo paradoksów, żeby nie powiedzieć uchybień statytycznych. Do sądów wpływają e-maile z MS z różnymi poprawkami, które w trakcie liczenia powinniśmy zmieniać, bądź też w odpowiedni sposób traktować niektóre wyliczenia. Uważa, że jest to wielkie nieporozumienie.
Czy ktoś z uczestników forum pamięta projekt arkusza kalkulacyjnego sporządzonego w imieniu KRK przez T.Jedynaka - taki opiniowaliśmy swego czasu. Uważam, że gdyby Panowie z MS skorzystali z tamtej propozycji, nie byłoby dziasiaj tych zawiłości.
Być może, tego nie wiem, wielu korzysta z bazy danych wprowadzanych do programów komputerowych opracowanych dla potrzeb naszej służby. To ma ułatwiać zadanie tego niezwykle ciekawego zestawienia danych dla potrzeb statystyki. Ja osobiście nie jestem wcale tego pewien.
Jeśli jest ktoś, kto potrafi i mnie przekonać, że jest inaczej, to zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.