Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
Q pisze: "Kurator nie posiada odpowiednich kawlifikacji do określenia poziomu rozwoju intelektualnego osoby skazanej".
Bartłomiej pisze: pouczenie dla osoby oddanej pod dozór, gdzie jest miejsce na wpisanie adresu e-mail skazanego, jednak nie napiszę dlaczego mnie to tak rozbawiło
Bartłomiej pisze:Mnie najbardziej rozbawiło pouczenie dla osoby oddanej pod dozór, gdzie jest miejsce na wpisanie adresu e-mail skazanego, jednak nie napiszę dlaczego mnie to tak rozbawiło
Siania pisze:(...)
I nawiązując do pomijania trochę pewnych punktów np: intelekt , to niestety jest to tylko moim zdaniem wybieg. Jest taki punkt w druku i nie po to umieszczony aby go ignorować.
(...)
Siania pisze:No cóż miłe to faktycznie, ale pracuje już kilkanaście lat i niestety o ile nie mam na piśmie to potem przy kontroli okazuje się , że kontrolujący mają niezwykle krótką pamięć.
Orange pisze:Aurelius napisał: "W kwestionariuszu do wywiadu śr. z art. 214 kpk jest punkt dotyczący charakterystyki środowiska szkolnego oskarżonego itd. Czy przeprowadzając wywiad wobec 70 letniego oskarżonego, też go obligatoryjnie wypełniasz?"
Aureliusie, ten punkt w 214 dotyczy oskarżonego w wieku szkolnym lub uczącego się. Jeśli więc 70-letni oskarżony uczęszcza na "Uniwersytet III wieku", to znając siebie, napewno napisałabym o tym i dokonała charakterystyki środowiska szkolnego i oceny wyników nauczania
Orange pisze:Mam tez pytanie do Was - jak rozumiecie ostatni punkt sprawozdania - jeśli kurator uzna, że dozór jest trudny, to kurator zawodowy(zgodnie z wykładnią autora) ma obowiązek zabrania go kuratorowi i prowadzenia we własnym referacie? Normalnie bajka...
§ 6. 1. Do obowiązków sądowego kuratora zawodowego należy ponadto:.....sprawowanie dozorów, zwłaszcza w sprawach trudnych lub wymagających bezzwłocznego podjęcia czynności
Orange pisze:Cyt. "Warto także przypomnieć, że w przypadku, gdy kurator społeczny nie wykonał czynności w danym miesiącu (z różnych przyczyn, w tym także dlatego, że nie było takiej potrzeby), ryczałt się nie należy". Czy to możliwe, że kurator nie wykonał żadnych czynności, bo ... nie było takiej potrzeby? Ja chyba zgłupiałam!
Wróć do Kuratorzy dla dorosłych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość