Uczestnikom, kt. zainteresowani są udziałem w dyskusji przypominam, że temat założony przez Rudego dotyczy projektu rozporządzenia. Tych którzy jeszcze się nie zniechęcili, zapraszam do dyskusji ale wyłącznie na temat

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
ksb pisze:Ja uwag tym razem zgłaszać nie będę. Szkoda mi energii. Uważam, że jeśli pracownicy MS przygotowujący te wszystkie odpowiedzi ( np. na uchwały KRK, interpelacje poselskie itp) w każdym kolejnym piśmie nie tylko manipulują danymi statystycznymi i faktami, ale także mnie obrażają, to nie ma z kim i o czym dyskutować. Wzywam natomiast KRK do ostrej reakcji na odpowiedź nadesłaną w sprawie ryczałtów kuratorskich,gdyż jest ona napisana w sposób niegodny i obraźliwy dla pięciu tysięcy osób.
ksb pisze:Ja uwag tym razem zgłaszać nie będę. Szkoda mi energii. Uważam, że jeśli pracownicy MS przygotowujący te wszystkie odpowiedzi ( np. na uchwały KRK, interpelacje poselskie itp) w każdym kolejnym piśmie nie tylko manipulują danymi statystycznymi i faktami, ale także mnie obrażają, to nie ma z kim i o czym dyskutować. Wzywam natomiast KRK do ostrej reakcji na odpowiedź nadesłaną w sprawie ryczałtów kuratorskich,gdyż jest ona napisana w sposób niegodny i obraźliwy dla pięciu tysięcy osób.
ultima pisze:W celu zachowania spójności systemu prawa i wyeliminowania z obrotu prawnego przepisów, które w sposób odmienny regulują problematykę objętą projektem niniejszego rozporządzenia należy ponadto dokonać równocześnie nowelizacji rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości z dnia 12 czerwca 2003 r. w sprawie szczegółowego sposobu wykonywania uprawnień i obowiązków kuratorów sądowych, wydanego na podstawie upoważnienia zawartego w art. 12 ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. o kuratorach sądowych.
Termin wejścia w życie projektowanej regulacji uzasadniony jest potrzebę zapewnienia właściwych narzędzi kuratorowi sądowemu oraz innym podmiotom w celu prawidłowego sprawowania nadzoru.
To się nam w tym roku zmiany i nowelizacje nie skończą. A już się bałam, że ta będzie ostatnia
Sasquatch pisze:Na stronie RCL pojawił się już nowy Projekt rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego sposobu wykonywania uprawnień i obowiązków kuratorów sądowych
http://legislacja.rcl.gov.pl/lista/517/projekt/52889
ksb pisze:Ale co za jednomyślność Constantine! A mówią, że to wśród kuratorów niemożliwe!
jarosj pisze:A ty, miast pisać mi komplementy, potwierdź może, że się mylę, czy nie, z tym "przypadkowym" wyskoczeniem kuratorów dla dorosłych z rozporządzenia.
Wróć do Kuratorzy dla dorosłych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości