Statystyka za I półrocze

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Statystyka za I póŁrocze

Postautor: dudek » 26 cze 2007, 18:07

Pozdrawiam gorąco -bo dziś nieciekawa pogoda (leje od rana) brać kuratorską!Otrzymaliście mili państwo druki statystyki? Informacje, które należy podać w tabelkach spowodują u mnie siwe włosy :shock: . Poprzednia statystyka nie była aż taka obszerna, po kiego groma takie szczegółowe dane?! :evil:
dudek
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kropka » 26 cze 2007, 19:19

...żeby zobrazować dynamikę pracy kuratora zawodowego :?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: dorka2 » 26 cze 2007, 22:03

Drogi Dudku, owszem statystyka jest w tym roku chora, niby za półrocze a trzeba liczyć też ubiegły rok. Najbardziej martwię się Twoimi włosami, jakoś nie widzę Cię w siwych włosach, licz więc spokojnie. Pozdrawiam! :) :)
dorka2

Postautor: Zet » 26 cze 2007, 22:34

Zgroza :rozpacz:
Raz jeden jedyny zagoniłabym do liczenia tego wszystkiego AUTORA tego dzieła.
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: chamanka » 26 cze 2007, 23:22

Jak można cos takiego wymyśleć, ten kto opracował druk do statystki, musiał sie nieźle nagłowić jak skoplikować kuratorom zycie,dzisiaj przy omawianiu tego druku koniec końców mielismy niezły ubaw w pracy.Pozdrawiam
chamanka
chamanka

Postautor: BartK » 27 cze 2007, 9:15

Obecna statystyka, wprawdzie trochę niedorobiona, ale jest lepsza od poprzednich, ponieważ w większym stopniu obrazuje wykonaną przez kuratora pracę.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: Zet » 27 cze 2007, 19:43

Owszem Bartłomiej.
Ona OBRAZUJE ( chciaz watpię czy ministerstwo to zauwazy ) wykonana przez kuratora pracę , ale przy sporządzaniu owej statystyki.
Szkoda ,że nikt nie wpadł na pomysł, aby na czas wykonywania mrówczych obliczeń zwolnić kuratorów czasowo z innych działań. A tu ? Termniny w aktach leca , skazani kłębia się pod drzwiami , wywiady trzeba zrobić na czas , a my LICZYMY.!!!
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kropka » 27 cze 2007, 20:38

Zetko kochana. Ministerstwo zauważy :crazy: , mało tego, doceni. Ja wzięłam materiały do domu i wojuję z cyferkami - na dyżurze w żaden sposób nie byłabym w stanie tego (wojowania) uczynić. Na szczęście urlop tuż tuż :D
Już tęsknię za poprzednimi drukami - prostymi i zrozumiałymi, a przede wszystkim czytelnymi.
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: Zet » 27 cze 2007, 22:19

Kropko. no to życze ci ,żebyś szybko się z tym uwinęła i nie musiała oprócz krenu z filtrem zabierać na urlop statystk .
A ja właśnie nad tym siedze i ... wzbiera we mnie złość :/
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kropka » 28 cze 2007, 0:02

Niestety, nie uwinęłam się. Tego nie da się zrobić!!! Odnoszę wrażenie (na gorąco), że miast nam pomóc, takie ujęcie statystyki zaciemni tylko obraz tego, co tak naprawdę robimy.Niech ktoś na to spojrzy krytycznie.
Trzymajcie się
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: darkam » 28 cze 2007, 19:17

:evil:
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011, 10:41 przez darkam, łącznie zmieniany 1 raz
darkam

Postautor: chamanka » 28 cze 2007, 19:57

zrobiłam statystykę i myśle, tak zupełnie poważnie,że ona żeby nie wiem jak liczyc dokładnie jest mocno nierzetelna, koniec końców od nadmiaru liczenia wszyscy popełnilismy w grupie jakies błędy, kadży znalazł po pare tzw. dzwinych teczek z którymi nie wiadmo co zrobic, tak wię każdy policzył gdzie chciał, ogólnie powychodziła z tej wyliczanki większa liczba teczek niż faktycznie jest w szafie.Cóż może faktycznie wśród nas nie ma fanatyków łamigłówek a post Darkam dokładnie odzwierciedla zastaną aktualnie rzeczywistość!!!, ciekawa jestem jak tam zbiorowe liczenie w Polsce.
chamanka
chamanka

Postautor: Lonio » 28 cze 2007, 21:58

A mi podczas ślęczenia nad tymi tabelkami i przeglądania akt i wniosków, repertoriów i wokand - przychodzi tylko jedno do głowy i ciśnie się na usta:
A żeby ten co to wymyślił ten :evil: ... sam sobie to zliczył i żeby ten :evil: ....
I w ogóle żeby pękł, albo żeby go rozdęło :evil: .
I tyle w tym temacie.
Awatar użytkownika
Lonio
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 94 razy
Otrzymał podziękowań: 54 razy

Postautor: Adam » 28 cze 2007, 22:11

Bartłomiej pisze:Obecna statystyka, wprawdzie trochę niedorobiona, ale jest lepsza od poprzednich, ponieważ w większym stopniu obrazuje wykonaną przez kuratora pracę.

Zwłaszcza jeżeli chodzi o liczbe przeprowadzonych wywiadów, bo okazuje się, że mozna nam wykazać tylko wywiady t.zw zlecone, których ja osobiście miałem w tym półroczu może 15, a licząc wywiady wszystkie mógłbym wykazać około 60
Adam
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: Zet » 28 cze 2007, 22:11

Teoretycznie sprawa jest prosta . Program komputerowy załatwiłby sprawę. Problem jednak nie w programie tylko w tym , kto miałby go obsługiwac . I tu dochodzimy do sedna , czyli OBS£UGI BIUROWEJ.
A tak , kurator recznie policzy po godzinach , w myśl zasady" koń ma wielki łeb to niech sie martwi ". W nagrode dostaniemy informację zwrotna z ministerstwa jakie to z nas obiboki i jakie jeszcze w nas rezerwy drzemią ( to tak apropos najnowszego opracowania ministerstwa na temat kary ograniczenia wolnosci , którą niedawno liczyliśmy )
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Następna

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych