SPRAWOZDAWCZOść

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

SPRAWOZDAWCZOść

Postautor: doti » 24 kwie 2008, 17:47

Pozdrawiam wszystkich.
Mam pytanie, czy ktoś orientuje się, gdzie na stronie naszego ukochanego Ministerstwa można odszukać informacje dotyczące ilości spraw w poszczególnych okręgach etc.Przecież te skrupulatnie liczone przez nas sprawy, osoby etc powinny być gdzieś ujęte:)a może się mylę.
Dodam tylko ,że nie każdy Sąd publikuje takie informacje. Dziękuję z góry za odpowiedź, jeśli ktoś ją zna .Pozdrawiam
doti

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 25 kwie 2008, 1:19

Spytaj Doti swego KO lub delegata do KRK-u. Te osoby powinny dysponować kopiami sprawozdań MS-40, w tym zbiorówkami z okręgu.

Pozdrawiam.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: doti » 25 kwie 2008, 18:44

hm...odpowiedź na zadane pytanie wydaje się prozaiczna ale niestety są w życiu chwile i "ludziki", od których zdobycie pewnych informacji (czyt. statystyki) wg mnie graniczy z cudem:)Myślałam ,że takie informacje umieszczone są na stronach MS, cóż szkoda:)ale pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedź.
doti

Postautor: bea » 25 kwie 2008, 20:28

doti! Zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź.
Dołączam się do wypowiedzi keseya. Myślę, że najwłaściwszym sposobem uzyskania odpowiedzi na Twoje pytanie jest po prostu rozmowa z KO lub delegatem do KRK. Oni dysponują tymi danymi.
Ja pracuję w okręgu włocławskim, gdzie nie ma problemu z uzyskaniem jakiejkolwiek informacji na nurtujące nas pytania. Wszelkie informacje, również te, o które pytasz, są dostępne dla zainteresowanych - jeżeli tylko istnieje taka potrzeba.
¯yczę więc Tobie takiej atmosfery i takich ciepłych międzyludzkich kontaktów, jak u nas!!!
Ludzie powinni przecież ze sobą rozmawiać ...i wyjaśniać wszelkie niedomówienia. A kuratorzy okręgowi i delegaci do KRK są przecież dla nas i nas reprezentują. W końcu sami ich wybraliśmy i, myślę, że przemyśleliśmy te wybory.
Pozdrawiam.

dlatego jestem zasoczona, że Ty masz z tym problemy....
bea

Postautor: doti » 25 kwie 2008, 20:54

Pozdrawiam okręg Wrocławski, kilka osób miałam okazję poznać na szkoleniu w Zakopcu:)
Nie chcę być źle zrozumiana i nie chodziło mi o jakiekolwiek dyskredytowanie KO czy Delegata (choć czytając swój post, tak to właśnie wyszło ale to tylko i wyłącznie moje odczucia- odnośnie uzyskiwania informacji:)
U mnie obecnie nastała "nowa władza"-od miesiąca(tak oczekiwana,choć zobaczymy zapewne za jakiś czas czy to był dobry wybór:) a co za tym idzie KO i zastępca są zajęci i chyba sama nie mam ochoty im zawracać głowy.Myślałam,że wspaniałomyślne MS takie rzeczy publikuje.Bardzo dziękuję za zainteresowanie.
A i jeszcze jedno pytanie. Jak jest w innych okręgach z dofinansowaniem przez Prezesów szkoleń??Chcieliśmy się wyszkolić w Juracie (szkolenie organizowane przez Studio Profilaktyki Społecznej z Krakowa) ale z dofinansowania nici:(I skoro już poruszyłam ten temat,czy w jakimś okręgu piszecie projekty EFS-owskie , który pomagają w uzyskiwaniu pieniędzy na ten cel ( są programy dla kadr, etc)Orientowałam się już u zaprzyjaźnionych koleżanek z Urzędu Pracy i faktycznie przy napisaniu dobrego projektu można takie fundusze uzyskać.Pytanie brzmi ,czy ktoś z Was takie projekty już pisał??Ależ się rozpisałam:)
doti

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych