?yczenia świąteczne z Ministerstwa Sprawiedliwości

Poszukuję, polecam, informuję ... czyli wszystko to, czym chciałbyś podzielić się z kimś jeszcze :)

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

¯yczenia świĄteczne z Ministerstwa Sprawiedliwości

Postautor: Aurelius » 27 gru 2010, 21:11

Poniżej zapraszam do zapoznania się z życzeniami świąteczno-noworocznymi, jakie na ręce Przewodniczącego KRK, Andrzeja Martuszewicza złożył Pan Stanisław Chmielewski, Sekretarz Stanu w MS.

W celu powiększenia, należy kliknąć w skan życzeń.
Obrazek
Awatar użytkownika
Aurelius
VIP
VIP

Podziękował : 231 razy
Otrzymał podziękowań: 277 razy

Postautor: Bosman » 28 gru 2010, 21:52

Trochę się pogubiłem - Rafał i inni pomóżcie:
1) dla kogo te życzenia (oczywiście oprócz Przewodniczącego)?
2) czy życzenia świąteczne dot. tegorocznych (czytaj: minionych), czy kolejnych świąt.
W wielu sytuacjach słyszę od żony
żona pisze:nie wnikaj
, ale chciałbym to wiedzieć.

ps.
Pan Stan Chmielewski pisze:abyście z nową siłą mogli realizować swe plany w życiu zawodowym i rodzinnym...
No, zdecyduj się Pan albo jedno (zawodowym - na pierwszym miejscu!), albo drugie (rodzinnym). Potrzeba bardzo dużo "nowej siły". Może z MS puścić rurociągiem...
Bosman
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: Aurelius » 28 gru 2010, 22:58

ad. 1 - ¯yczenia są dla całego środowiska kuratorskiego, złożone na ręce A. Martuszewicza, jako przewodniczącego KRK, które z kolei stosownie do naszej ustawy jest reprezentantem wszystkich kuratorów sądowych wobec MS.

ad. 2 - życzenia dot. tegorocznych (już minionych) świąt B.N. - spójrz na datę ich sporządzenia; jednakże z różnych przyczyn - jak najbardziej obiektywnych, zostały opublikowane na naszym forum i stronie głównej KSZKS już po świętach.

Sławek, osobiście uważam, że tego typu sytuacje, jak składanie sobie życzeń itp., raczej należy odbierać w sposób miły, przyjemny i nie dopatrywać się jakichś nietaktów etc. :)
Nasze życie publiczne i społeczne będzie przecież takie jakim go uczynimy. Nikt nie zrobi tego za nas, ale i nikt nie powinien tego robić bez nas. (...) Tylko oportuniści i ludzie leniwi sądzą, że jest inaczej, wizjonerzy i liderzy z prawdziwego zdarzenia stawiają sobie zadania i z uporem godnym słusznej sprawy dążą do ich zrealizowania.
prof. Zbigniew Lasocik

VIP
VIP

Postautor: Bosman » 29 gru 2010, 22:00

Aurelius pisze:Sławek, osobiście uważam, że tego typu sytuacje, jak składanie sobie życzeń itp., raczej należy odbierać w sposób miły, przyjemny i nie dopatrywać się jakichś nietaktów etc. :)

Rafał. Nie chodziło mi o dopatrywnie się nietaktów.
Chodzi o to, że jeśli chcę, żeby życzenia dotarły do adresata/ów na czas wysyłam je odpowiednio wcześniej (widziałem tę datę - hę). I tyle. Bez żadnych "ą" i "ę".
Nie podoba mi się, jak ktoś odbębnia coś z szablonu (nawet jeśli jest ministrem, sekretarzem stanu, papieżem czy innym świętym), tylko dlatego, że tak "wypada" lub "powinno się", czy "należy". Koniec. Nic więcej. Hej.
Bosman
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: Aurelius » 29 gru 2010, 23:13

bosman pisze:Rafał. Nie chodziło mi o dopatrywnie się nietaktów.
Chodzi o to, że jeśli chcę, żeby życzenia dotarły do adresata/ów na czas wysyłam je odpowiednio wcześniej (widziałem tę datę - hę). I tyle. Bez żadnych "ą" i "ę".
Nie podoba mi się, jak ktoś odbębnia coś z szablonu (nawet jeśli jest ministrem, sekretarzem stanu, papieżem czy innym świętym), tylko dlatego, że tak "wypada" lub "powinno się", czy "należy". Koniec. Nic więcej. Hej.

W takim razie zwracam Ci honor i szanuje Twoje zdanie.
Nasze życie publiczne i społeczne będzie przecież takie jakim go uczynimy. Nikt nie zrobi tego za nas, ale i nikt nie powinien tego robić bez nas. (...) Tylko oportuniści i ludzie leniwi sądzą, że jest inaczej, wizjonerzy i liderzy z prawdziwego zdarzenia stawiają sobie zadania i z uporem godnym słusznej sprawy dążą do ich zrealizowania.
prof. Zbigniew Lasocik

VIP
VIP

Wróć do Ogłoszenia