polityka

"Ogólnie jak mnie coś wzruszy" czyli nie samą pracą kurator żyje. Forum ogólne. Zaproponuj film, książkę, gatunek muzyki, podziel się swoimi zainteresowaniami, spostrzeżeniami ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: jarosj » 27 wrz 2012, 21:46

Patrz wyżej^
Awatar użytkownika
jarosj
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 81 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Postautor: lucinda » 27 wrz 2012, 21:55

Jarosi nie rozczarowuj mnie...
Jeśli Ty nie widzisz aluzji i socjotechniki w moich postach, to kto ma widzieć??!!
Oba posty są jak dla mnie trochę zbyt zajadłe :roll:
A głosuje na Otwarte Umysły.

Ps. Oświadczyn przyjąć nie mogę, bo mam męża. Tego samego od 20 lat i jakoś mi z nim wciąż po drodze :lol:

A aluzję pojęłam: baby precz od polityki :twisted:
Seksiści kurde balans :!:
Awatar użytkownika
lucinda
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 416 razy
Otrzymał podziękowań: 163 razy

Postautor: constantine » 27 wrz 2012, 22:03

Moim zdaniem argumentacja kolegów Andrzeja i raskolnikowa zeszły poniżej poziomu, którego wolałbym w gronie ludzi kulturalnych nie oglądać.
Tym bardziej, że jesteśmy na otwartym.
Pióro może być okrutniejsze od miecza!
Pomysły MS zbliżają nas do Kosmosu...
Awatar użytkownika
constantine
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Postautor: jarosj » 27 wrz 2012, 22:05

No więc tak - nie jestem jakimś supermanipulatorem, jak sugerujesz. Jeżeli socjotechnika - to jestem rozczarowany. Nie uda ci się tutaj zmienić kolegów. Nie wierzę, że na to liczyłaś.

Nie ma takiej partii - Otwarte Umysły. Najbliżej chyba była ta partia z piwem w nazwie. Ja mam zawsze otwarty umysł po piwie, ale ich już chyba nie ma. Więc któreś z tych postów są ci bliższe. A jak już napisałaś, to chciałem cię sprowokować do szerszego wyznania.

I tu dochodzimy do sedna. Jakie baby precz od polityki? Wręcz chciałbym, żebyś przyznała, że jest 1,5:1 i wyraziła swoją opinię. Bo coś widzę, że masz ochotę. A chłopaki przyjmą cię do dyskusji z otwartymi rękami.

No i na koniec. Nie jestem zazdrosny. Andrzej jest lepszy, wiem to. Mąż od 20 lat? Daj spokój, to już czas. A propozycja konkretna. Jeżeli Andrzej tak fajnie pisze, to pomyśl, jakie jeszcze może mieć zalety.
Awatar użytkownika
jarosj
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: Deck » 27 wrz 2012, 22:10

jarosj pisze:Nie ma takiej partii - Otwarte Umysły.
Jest, ale nie w Sejmie.
Deck
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 190 razy
Otrzymał podziękowań: 73 razy

Postautor: jarosj » 27 wrz 2012, 22:14

---------- 22:12 27.09.2012 ----------

Constantin, to dobrze, że jesteśmy na FO. Rozwód, brak jedności w kurateli - jeżeli ktoś szuka powodów, to łatwiej je znajdzie. (¯arcik nieśmieszny)

---------- 22:14 ----------

Deck - metafora, parabola, czy co tam jeszcze?
Awatar użytkownika
jarosj
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: raskolnikow » 27 wrz 2012, 22:17

Nie wiem kiedy na marszu organizowanym przez RM doszło do jakichkolwiek zamieszek ale skoro ty Andrzej byłeś ich świadkiem to uświadom mnie. Kiedy i gdzie ? Pomyliłeś i fakty i wydarzenia. Co do Goebbelsa to owszem wpisujesz się w jego retorykę - wmawianie kłamstwa do skutku. Pluj aż coś zostanie. naprawdę stalinowskie wzorce głęboko zakorzeniły się w niektórych umysłach. Gdyby telewizja nie nasuwała skojarzeń żaden amator nawet by nie wpadł na to by porównywać marsze RM do mrocznych czasów faszystowskich. Zdaje się, że to w PRL były zakazane wszelkie demonstracje, oczywiście poza partyjnymi pochodami. Fajnie wracać do tych czasów. Błahe sprawy ? Owszem, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla jednych błahe są postulaty związkowców czy też grupy zorganizowanej przy RM. Dla innych bzdurne są postulaty kuratorów i dlatego jesteśmy w miejscu jakim jesteśmy. Bo niektórzy potrafią się zmobilizować a inni kozaczą zza klawiatury, a w gruncie rzeczy siedzą cicho bo jednak szkoda się narażać kosztem etatu.
Wolność słowa to naprawdę duża wartość, jak się komuś chce zakneblować usta to nie dziw się, że chce przeciwko temu zaprotestować.
raskolnikow

Postautor: lucinda » 27 wrz 2012, 22:19

No to teraz mnie naprawdę rozczarowałeś Jaro myśląc, że mogłabym pomyśleć, że można zmienić takich facetów jak raskolnikow, czy andrzej :shock:
Zamierzałam tylko, i myślę, że całkiem to mi się udawało, zanim (sorki) się nie włączyleś, zmienic kierunek dyskusji, która - posłużę się constantinem :
"Moim zdaniem argumentacja kolegów Andrzeja i raskolnikowa zeszły poniżej poziomu, którego wolałbym w gronie ludzi kulturalnych nie oglądać."

Swoją orientację partyjną wyraziłam, poczytaj wstecz :lol:
A w kwestii innych orientacji - uważam, że człowiek jest istotą seksualną i tak się właśnie czuję - kobieco :wink:
Awatar użytkownika
lucinda
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 416 razy
Otrzymał podziękowań: 163 razy

Postautor: jarosj » 27 wrz 2012, 22:29

Rany, Lusia, ale prawie 300 postów wstecz mam czytać?
Dwa - mówiłem, Andrzej lepszy. Raskolonikow ci się nie oświadczył, więc nie ma o czym mówić.
Ja też chciałem by ta dyskusja się nie wydarzyła. Teraz już za późno. Trudno, niech dają czadu.
Koledzy mają solidne, historyczne podstawy dla swoich poglądów. To się ceni. Nie każdy zna dziś te postacie historyczne, a trzeba popularyzować historię. Bez niej kim dziś bylibyśmy. Kuratorami bez podwyżek, parafrazując jeden z głosów w dyskusji?
Awatar użytkownika
jarosj
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: raskolnikow » 27 wrz 2012, 22:33

Czy jak mama budziła Andrzeja do szkoły słowami obudź się synku miał on faszystowskie skojarzenia?
raskolnikow

Postautor: jarosj » 27 wrz 2012, 22:37

I tak trzymać.
Awatar użytkownika
jarosj
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: andrzej007 » 28 wrz 2012, 10:10

Dawno się tak nie ubawiłem czytając wasze wpisy:))) Widać, że mam do czynienia z niezwykle inteligentnymi ludźmi.

Rzeczywiście macie racje bywam zbyt zajadły. Ale na usprawiedliwienie mam to, że polityka to nie zabawa dla grzecznych dziewczynek. He, he dziewczynek.
Jednak Lucindo to się musi zmienić...........

Póki co polityka to kłamstwo i manipulacja uprawiana przez polityków zawodowo. Wszystkich polityków. Moim zdaniem nie ma wyjątków.

A planowany wielki marsz nie służy niczemu. Jest tylko kolejnym elementem jesiennej propagandy PIS, Panny S. I ojca doktora dyrektora.
Jakby tak organizatorzy wypisali na sztandarach zmniejszenie biurokracji i podwyżki dla kuratorów to ........................
Im więcej praw tym większe bezprawie.
Awatar użytkownika
andrzej007
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 36 razy
Otrzymał podziękowań: 61 razy

Postautor: raskolnikow » 28 wrz 2012, 16:20

---------- 10:41 28.09.2012 ----------

Możesz zrobić sztandar z kuratorskimi postulatami i się jutro dołączyć. Z pewnością nie będzie to już wtedy faszystowski marsz a i społeczeństwo bardziej na niego przychylnie spojrzy. Do dzieła, jest o co walczyć.

---------- 16:20 ----------

http://internaut.nowyekran.pl/post/7328 ... z-bardziej
Ileż podobieństw pomiędzy tymi dwoma krajami...
raskolnikow

Postautor: jarosj » 29 wrz 2012, 23:23

Jak się udał marsz?
Awatar użytkownika
jarosj
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: constantine » 29 wrz 2012, 23:26

jarosj pisze:Jak się udał marsz?

To chyba powinno być do raskolnikowa w wątku: polityka :wink:
Pióro może być okrutniejsze od miecza!
Pomysły MS zbliżają nas do Kosmosu...
Awatar użytkownika
constantine
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Film, książka, muzyka, zainteresowania ....