Wielka potrzeba integracji

"Ogólnie jak mnie coś wzruszy" czyli nie samą pracą kurator żyje. Forum ogólne. Zaproponuj film, książkę, gatunek muzyki, podziel się swoimi zainteresowaniami, spostrzeżeniami ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Wielka potrzeba integracji

Postautor: marek z. » 29 kwie 2006, 9:47

Szanowne Koleżanki i Koledzy Kuratorzy!

Kontynuując zapoczątkowaną w ubiegłym roku tradycję zwracamy się do Was z apelem: P O M O C Y ! Mamy sześćdziesięciu wspaniałych uczestników biesiady. Do wspólnej zabawy potrzebujemy jeszcze co najmniej czterdziestu takich!
Zapraszamy burmuchów, pracusiów, tych z poczuciem humoru i bez, z wybitnymi osiągnięciami i tych którzy takich jeszcze nie mają. W dniach 02-04.06.2006 r. zapoznamy się, zabawimy i zintegrujemy.
Jesteśmy też kuratorami i nie wierzymy, że nie macie na to ochoty. Na co dzień pomagamy innym - pomóżmy sobie!
Apel prosimy traktować jako bardzo pilny z uwagi na termin biesiady. Szczegółowe informacje dotyczące biesiady zawarte są na forum. Ostateczny termin wpłat upływa z dniem 08.05.2006 r.
Serdecznie wszystkich zapraszamy.
Kuratorzy z Ełku
Awatar użytkownika
marek z.
VIP
VIP

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Postautor: maskin » 01 maja 2006, 21:11

Od pewnego czasu śledzę dyskusje na forum i generalnie można podzielić nas na 2 grupy: szukających wsparcia i udzielających pomocy i wsparcia. Każdy z nas ma chwile słabości i zwątpienia w naszej pracy. Czasami pewne rzeczy wydają się nam wręcz niemożliwe ( np. obciążenie sprawami i wiele innych ) i wtedy słowo pocieszenia, nowy pomysł, rowiązanie od innego życzliwego kuratora działa jak balsam. Nie mamy wielu możliwości wspólnych kontaktów, wymiany doświadczeń, zaprzyjaźnienia się. Jedną z tych form jest FORUM, a drugą BIESIADA. Ani jedno ani drugie nie może funkcjonować bez akceptacji i aktywności kuratorów. Często narzekamy ale to nic nie daje. Wykażmy większą inicjatywę, zjednoczmy się, stwórzmy spójną gupę, szczególnie w tych trudnych czasach dla kuratorów. Zawsze komuś będzie zbyt daleko, będzie miał wiele innych ważnych spraw ale jeśli zechce nic nie stanie mu na przeszkodzie. Na biesiadzie w Podlesicach poznałam wielu fantastycznych ludzi. Zachęcam innych do ujawnienia się! Mam ogromną nadzieję, że pierwsza biesiada nie będzie ostatnią i w czerwcu spotkamy się w Szeligach koło Ełku!
maskin

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Wiesław » 02 maja 2006, 16:49

:lol: Zgadzam sie z Tobą absolutnie - potrzeba integracji środowiska to sprawa bezdyskusyjna i chętnie bym się ujawnił i przybył na biesiadę 8) Niestety w tym czasie już bede daleko :roll: ¯yczę skutecznej integracji dla dobra wszystkich kuratorów :wink:
Wiesław

Postautor: tomek » 17 maja 2006, 21:13

Ja tam jadę kupiłem środek na komary i pakuje się w czerwcu do zobaczenia w Szeligach
tomek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: eFKa » 22 maja 2006, 19:27

---------- 19:20 22.05.2006 ----------

Miejmy nadzieję, że komarów jeszcze nie będzie :wink:
Pozostaje tylko trzymać kciuki za pogodę, żeby dopisała.

---------- 19:27 ----------

~marek z. - faktycznie - w gruncie rzeczy i generalnie to nie jest tak źle...
:wink:
Awatar użytkownika
eFKa

Wróć do Film, książka, muzyka, zainteresowania ....