jazda pod wpływem na rowerze

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

jazda pod wpŁywem na rowerze

Postautor: olabronka » 19 maja 2008, 14:39

Czy osoba pełnoletnia może dostać nadzór kuratora za jazdę pod wpływem alkoholu na rowerze?
olabronka

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Milaa » 19 maja 2008, 15:00

Podczas praktyk w więzieniu miałam przyjemnośc poznać kilka osób skazanych na karę pozbawienia wolnosci za jazde po pianemu na rowerze:) wiec wszystko jest mozliwe:)
Milaa

Postautor: marekl9 » 19 maja 2008, 16:56

Nie wiem co w tym śmiesznego Milaa. Nie należy bagatelizować przestrzegania porządku prawnego. Zastanów się jakie zagrożenie na drodze może stworzyć zataczający się rowerzysta. Nie trzeba dużo żeby wjechał komuś trzeźwemu pod auto (np tobie) lub spowodował inne niebezpieczne zdarzenie na drodze w skutek którego mogą ucierpieć niewinni ludzie i dzieci.
„Ilu ludzi, tyle zdań”
Awatar użytkownika
marekl9
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz

Re: jazda pod wpŁywem na rowerze

Postautor: kgb14 » 19 maja 2008, 18:12

olabronka pisze:Czy osoba pełnoletnia może dostać nadzór kuratora za jazdę pod wpływem alkoholu na rowerze?

czy może dostać :drap: :drap: :mrgreen:

Mam kilka ton takich dozorów :D
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: Milaa » 19 maja 2008, 18:26

marekl9 pisze:Nie wiem co w tym śmiesznego Milaa. Nie należy bagatelizować przestrzegania porządku prawnego. Zastanów się jakie zagrożenie na drodze może stworzyć zataczający się rowerzysta. Nie trzeba dużo żeby wjechał komuś trzeźwemu pod auto (np tobie) lub spowodował inne niebezpieczne zdarzenie na drodze w skutek którego mogą ucierpieć niewinni ludzie i dzieci.

A kto Ci powiedział ze sie z tego smieje i bagatelizuje??? To ze sie usmiecham nie oznacza odrazu ze sie z tego smieje. Mam chyba prawo do własnej wypowiedzi.
Milaa

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi