Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
Aga78 pisze:---------- 19:43 18.07.2008 ----------
Czyli za wiele sie nie dowiedziałam,a wątpie w to by ona mu teraz pomogla ,mysle ze rozmowa nie bedzie miala sensu,uparla sie by odwiesic wyrok za taka blachostke...
---------- 19:44 ----------
Fajna pomoc z jej strony...
kgb14 pisze:Informowanie kuratora o zmianie miejsca zamieszkania lub dłuższego pobytu oraz utrzymywanie kontaktu z kuratorem jest PODSTAWOWM obowiazkiem dozorowanego .
Aga78 pisze:Witam,mam pytanie dotyczace mojego konkubenta który obecnie odbywa kare w Z.K Odbywa kare 8 miesiecy i dodatkowy rok odwiesila kurator dlatego iz nie spelnil warunkow .Mam na mysli ze sie wyprowadzil nie utrzymywal kontaktow z rodzina jak i z Pania kurator ,w nowym miejscu zamieszkania podjal prace,znalazl rodzine i nie popelnil przestepstwa.Nie wracal do swojego miejsca zamieszkania poniewaz chcial zerwac kontakt z tamtym zlym otoczeniem.Opinie zebrane przez kurator z nowego miejsca zamieszkania sa pozytywne znacznie roznia sie od tamtych.Czy jest mozliwosc by pani kurator ponownie zawiesila wyrok ktory sama odwiesila.Co tej sprawie mozna zrobic?do kogo sie odwolac?
kgb14 pisze:Możnasię starać o przerwe w odbywaniu kary lub jeśli upłynie przewidziany termin można się ubiegać o warunkowe zwolnienie z ZK .
Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość