pismo od kuratora ,,

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

pismo od kuratora ,,

Postautor: magorzata29 » 30 sie 2008, 18:23

znalazłam jeszcze pismo od kuratora z 2006 roku gdzie pisze ,,że wyrokiem Sądowym zostałąm skazana na kare 3 miesiace na 2 lata w zawieszeniu której wykonanie warunkowo zawieszono na okres bróby do 15.09.2008 rok bez obowiazków w okresie próby,,
tak pisze na pismie od Kuratora Zawodowego....

prosze mi jeszcze napisac ,,czy jak wstawie sie na to [posiedzenie i zostanie mi odwieszony wyrok te 3 miesiące ,,czy wtedy równiez bede miała termin na złożenie zażalenia ,,???jak tak to jak mam uzasadnic te zażalenie ,,??/trudna sytuacja rodzinna ,,samotnym wychowaniem dzieci ,,???.praca ,,?/ drugie pytanie czy jest jakas kara zastepcza naprzykład odrobienie za darmo iles godzin wzanmian za te 3 miesiące,,albo zapłata pieniezna ,,??/wiem ze odrabiaja niektórzy za darmo swoja kare ,,ja równiez bym mogła w dni wolne od mojej pracy odrobic ta kare,,

Tematy zostały połączone. Proszę na przyszłość używać opcji "edytuj". Bartłomiej
magorzata29

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: labla » 30 sie 2008, 20:12

czy jak wstawie sie na to [posiedzenie i zostanie mi odwieszony wyrok te 3 miesiące ,,czy wtedy równiez bede miała termin na złożenie zażalenia
Tak , będzie Pani miała 7 dni na zażalenie , Sąd Panią pouczy.
jak tak to jak mam uzasadnic te zażalenie ,,??/trudna sytuacja rodzinna ,,samotnym wychowaniem dzieci ,,???.praca
Nie musi go Pani wcale uzasadniać .
czy jest jakas kara zastepcza naprzykład odrobienie za darmo iles godzin wzanmian za te 3 miesiące,,albo zapłata pieniezna ,,??/wiem ze odrabiaja niektórzy za darmo swoja kare ,,ja równiez bym mogła w dni wolne od mojej pracy odrobic ta kare,,
Nie ma możliwości zamiany kary pozbawienia wolności na karę zastępczą.
labla

Postautor: magorzata29 » 02 wrz 2008, 22:36

dzisiaj jestem po posiedzeniu gdzie odwieszono mi 3 miesiące ,sedzia powiedział że mam prawo pisac zażalenie albo odroczenie wyroku ,,prosze mi napisac jezeli napisze zażalenie to dzisiejsze odwieszenie nie uprawomocni sie do chwili nastepnego posiedzenia o zażalenie ,,czy może pisac od razu o odroczenie wykonania kary ,,??i jezeli wyrok z 2006 roku uprawomocnił sie 19.marzec.2006 to czy bede bezpieczna (czyli wyrok do zatarcia) po tej dacie o ile nie otrzymam wczesniej wezwania na posiedzenie o zażalenie,,kiedy kończy sie okres próby ,19.09.2008 czy 23.09.2008..czy to prawda ze wtedy wyrok pujdzie do zatarcia pomimo ze dzisiaj odwieszono mi ten wyrok.??
magorzata29

Postautor: labla » 02 wrz 2008, 23:12

Pisać zażalenie i to NATYCHMIAST i dokładnie 9 września (nie wcześniej i nie pózniej , chodzi o to aby zyskać kilka dni) wysłać je listem poleconym(nie zanosić osobiście , tu też chodzi o zyskanie kilku dni) do Sądu Rejonowego (tego , który dziś zarządził wobec Pani karę).
Wyrok jak to Pani nazwała, po 19 września pójdzie w zatarcie , dopóki Sąd Okręgowy nie rozpatrzy zażalenia , to dzisiejsze posiedzenie jest nieprawomocne.

PS. Pomagam Pani po raz ostatni , bo nie stosuje się Pani do moich wskazówek, które doprowadził do niemalże pogardy mojej osoby przez użytkowników tego forum. Widocznie chce Pani iść do więzienia , a dzieci wysłać do domu dziecka.
PS2. Szkoda mi tylko tych dzieciaków , że mają taką nierozgarniętą matkę.
labla

Postautor: ksb » 03 wrz 2008, 0:13

Z tą pogardą - to bez przesady. Prawnik, a taki wrażliwy...
A że ludzie nie potrafią korzystać z bezpłatnych porad prawnych, to inna para kaloszy. Gdyby poszła do adwokata, zapłaciła, usłyszała to samo - wiedziałaby, co zrobić i była wdzięczna. Kto ma miękkie serce... Masz to na własną prośbę ( niejako), choć podejrzewam, że Twoje intencje były inne. Bo widzisz Labla, kurator to nie adwokat.
ksb
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 88 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Postautor: magorzata29 » 03 wrz 2008, 8:07

przepraszam bardzo ,nikogo nie chciałam obrazic ,poprostu bałam sie ze jak nie wstawie sie na posiedzenie ,przyjdzie po mnie policja ,na wezwaniu pisało wstawiennictwo obowiazkowe,,co chodzi o ten drugi wyrok to własnie z myśla o dzieciach ,poniewaz chciałam aby miały do szkoły wszystko co najpotrzebniejsze,,juz przepadło mi raz stypendium wzamian za to otrzymałam tylko 100zł, ..dlatego przyjelam faktury ktore dała mi osoba twierdząc ze taki sklep istnieje ,..a tak naprawde nie istniał ,,..nie moja wina ze takie jest prawo najpierw trzeba przedstawic faktury potem na podstawie tych faktur przesyłaja pieniądze na konto ,,tylko nie pomysla z kąd ludzie maja wziąśc taka kwote ja miałam na 780zł na dwoje dzieci ,a mój dochód na cały miesiac wynosił 578zł..no i opieka społeczne ,,nikt tez w tych czasach nie pozyczy nikomu takiej kwoty ,ja miałam termin tylko 1-tydzien na realizacje tego,,..wiem że zle zrobiłam,ale pieniedzy tych nie chciałam przeznaczyc na swoje wydatki tylko na wydatki szkolne,,kwote ta zwróce w całości jeszcze w tym roku,,sama byłam w opiece i poprosiłam żeby znalezli mi jakas prace bo nie wyzyje za to co mam ,,zapisali mnie na kurs z którego zrezygnowałam poniewaz sama znalazłam prace z czego jestem bardzo szczęśliwa ,pomalutku wszystko sobbie opłacam ,dzieci do szkoły maja wszystko co im potrzebne ,do opieki społecznej nie chodze ,,pracuje juz piaty miesiąc ,..wszystko z mysla o dzieciach ,,nauka dla mnie jest najważniejsza ,aby w zyciu nie musiały cięzko pracowac .. .jeszcze raz przepraszam ,nie chciałam nikogo urazic ..pozdrawiam i dziekuje serdecznie z całego serca..

Wszystkie posty nie mające związku z tematem, a także w swojej treści obrażające innych użytkowników forum, zostały usunięte. Bartłomiej

Małgorzato29 proszę nie obarczać się odpowiedzialnością za przebieg dyskusji na forum. Może z innej strony powinno nadejść to magiczne słowo? kesey
magorzata29

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi