Dwaj kuratorzy działający w imieniu dłuznika?????

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Dwaj kuratorzy dziaŁajĄcy w imieniu dŁuznika?????

Postautor: Arkadia » 28 mar 2006, 15:31

Witam
Ostatnio dowiedziałam się iż przysługuje mi prawo pierwokupu nieruchomości od pewnej kobiety tą informacje otrzymałam od organu egzekucyjnego gdyz w stosunku do tej kobiety toczy się właśnie postępowanie egzekucyjne, krótko mówiąc nieruchomość będzie licytowana - niebyłoby w tym nic dziwnego gdyby przy oszacowaniu właściwy organ nie odnotował że w imieniu dłużnika działają dwaj kuratorzy. Z tego mam wnioskować że kobieta jest skazana.? (ona jest pełnoletnia, ma dziecko i męża - ale nie słyszałam o tym by mieli problemy rodzinne).
Bardzo prosze o informacje jak to rozumieć bo żaden przełożony nie wie!
Arkadia

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Barbara » 28 mar 2006, 17:49

Sądzę, że chodzi tu o kuratorów procesowych - to nie ma nic wspólnego z kuratelą dla dorosłych lub rodzinną, tylko chodzi o zastępowanie, a dokładnie - reprezentowanie tej osoby w toku sprawy.
Nie wiem, jak jest w tym wypadku, ale żeby było jaśniej - kuratora procesowego sąd powołuje np. wtedy, gdy trzeba reprezentować interesy kogoś, kogo miejsce pobytu nie jest znane itp.
Barbara
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi