"Zlecenie dozoru na wskutek wniosku . bez orzeczenia Są

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

"Zlecenie dozoru na wskutek wniosku . bez orzeczenia SĄ

Postautor: Raddus » 29 mar 2006, 16:13

Post kieruję do kuratorów zawodowych, z prośbą o ustosunkowanie się do podanej sytuacji:

Do Pana/Pani gabinetu (pokoju- kuratora zawodowego) przychodzi pani kurator społeczna (czyli wspólpracownica) i zleca Panu/Pani objeciem dozorem pana np.Kowalskiego. Zlecenie oczywiscie zawiera wskazanie by wykonujacą zlecony w ten sposób dozór , była pani kurtator społeczna "zlecająca" czy też wnioskująca o to..

1) Co państwo robicie w tej sytuacji? jaka jest wasza reakcja i jakie podejmujecie działania (decyzja) w sprawie złożonego "zlecenia" czy tez "wniosku" kurator społecznej? Bardzo prosze by w odp. podać podstawą prawną. ...Z góry dziękuję za konkretne (nawet gdy dosadne) odpowiedzi i poswiecony czas..

Na wszelki wypadek wyjasniam iż nie chodzi tu o przeprowadzenie jednorazowego wywiadu środowiskowego ,ale o trwający 18 mc-y dozór w czasie których doszło do nie mniej nie więcej ale 18 spotkań z "podopiecznym" Kowalskim (czyli podrecznikowo 1-dno na miesiąc).

..i najważniejsze na koniec..dlaczego o to pytam..ano dlatego ze po tych 18-tu miesiącach okazało się że nie przedmiotowy dozór był wykonywany BEZ ORZECZENIA S¡DU W TYM ZAKRESIE (kowalski nigdy nie został skazany na dozór)...Dodam że to nie koniec tej historii..poki co prosze o odniesienie sie tej konkretnej sytuacji (moze tylko mi wydaje sie że nie jest to chyba rutynowe "normalne" działanie...ale coż ponoć jak twierdziła ww. kurator społeczna - powinnienem pojsc do psychiatry w zw. ciągłymi teoriami spiskowymi które sie pojawiają w mojej głowie)
Awatar użytkownika
Raddus

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: jurek » 29 mar 2006, 19:45

:shock: :shock: :shock: Czekam na ciąg dalszy tego s/f
Multi multa sciunt, nemo omnia
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: "Zlecenie dozoru na wskutek wniosku . bez orzeczeni

Postautor: BartK » 29 mar 2006, 22:27

Raddus pisze:Co państwo robicie w tej sytuacji? jaka jest wasza reakcja i jakie podejmujecie działania

Osobiscie w takiej sytuacji wyjąłbym z szuflady mojego Magnum kaliber 9 mm i celując do kuratora społecznego zagroziłbym jemu, iż następnym razem będę strzelał :)
W takich sytuacjach nie ma żartów!
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: virus » 29 mar 2006, 23:05

Zakładam, że nie jesteś tym kuratorem zawodowym, o którym piszesz, gdyż wówczas Twój post należałoby uznać za brednie wykazujące brak elementarnej wiedzy dot. pracy kuratora. Muszę założyć, że jesteś osobą skazaną, znajmym skazanego itd, która z różnych względów podważa orzeczenie sądu a to akurat temat nie na to forum. Jeśli jednak jesteś "tym" kuratorem zawodowym i na dodatek płaciłeś tej pani ryczałt to raczej sam się zastrzel (żart nawiązujący do postu Bartłomieja). POza tym sądzę, że ten temat niewarta uwagi prowokacja i tyle.
virus

Postautor: Meduza » 30 mar 2006, 22:53

ja w ogóle nie rozumiem o co chodzi???? Pisz wyraźniej, bo twoja opowieść jest tak zagmatwana,że mam wrażenie,że to wszystko zdarzyło się w jakiejś knajpie... Wciąż ktoś wchodzi i wychodzi, i nawet nie wiadomo kto piwo podaje!
Meduza

Postautor: kur@tork@ » 31 mar 2006, 22:30

Raddus bez względu na to kim jesteś: czy zawodowym kuratorem czy może dozorowanym czy tylko informatorem w tej sprawie: moja rada jest taka: zawiadom Kierownika Zespołu albo Prezesa sądu rejonowego że ten "społeczny zrobil coś bardzo niewłaściwego" - ja zrozumiałam, że wykonywal dozór bezpodstawnie.
kur@tork@

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi