Wizyta kuratora w czasie sprawy rozwodowej

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Wizyta kuratora w czasie sprawy rozwodowej

Postautor: hero » 17 kwie 2006, 18:04

Jestem w trakcie rozwodu; mam 3-letnie dziecko i domyślam się że odwiedzi mnie kurator. Mam pytanie: Jak wygląda wizyta kuratora i kiedy można się jej spodziewać? Poza tym, co się dzieje jeśli kurator przyjdzie akurat w czasie kiedy będę w pracy i nie zastanie ani mnie, ani tym bardziej dziecka? Np. Dziecko będzie u opiekunki, z którą spędza ok 20 - 25 godzin w tygodniu. Czy taka ewentualność może w jakikolwiek sposób wpłynąć na przebieg sprawy?

Dodam że oboje z (jeszcze) mężem jesteśmy zgodni co do tego że dziecko ma pozostać pod moją opieką; synek widuje się regularnie ze swoim ojcem.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
hero

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: rexi » 19 kwie 2006, 11:29

sprawą kuratora jest zrobić wywiad, będzie tak długo przychodzil aż Cię zastanie. fakt, że nie ma Was w domu z powodu pracy zawodowej nie będzie miało negatywnych skutków. Ale dobrze by było żeby kurator mógł porozmawiać z dzieckiem, choć masz prawo odmówić. także nie martw się, a jesli Cię nie uspokoiłam sama skontaktuj się z kuratorami w Sądze Twojego rejonu zamieszkania.
rexi

Postautor: Kreska » 19 kwie 2006, 18:33

Chciałabym dodać, że nie zawsze kurator sporządza wywiad do sprawy rozwodowej. W moim sądzie to rzadkość.
Kreska
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postautor: hero » 19 kwie 2006, 20:24

Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
hero

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi