ZMNIEJSZENIE ILO?CI WIZYT OJCA Z DZIECKIEM

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

ZMNIEJSZENIE ILO¦CI WIZYT OJCA Z DZIECKIEM

Postautor: Pati_22 » 23 kwie 2006, 16:25

Witam!
Znalazłam to forum całkiem przypadkiem . Potrzebuję informacji w sprawie kontaktów ojca z dzieckiem. Niedawno miałam sprawe rozwodową, na której zostały ustalone kontakty ojca z dzieckiem. każda niedziela od 10- 14. Mimo ustalonych kontaktów ojciec małej nigdy sie nie pojawił, nadmieniam , że nie widział on córki JU¯ 14 miesięcy. Przyznam ,że ta każda niedziele dezorganizuje mi życie, bo siedze i czekam na człowieka który sie nie pojawi na 99% ( nigdy nie wiadomo czy cos mu nie odbije i ten 1 % zostawiam) czy istnieje mozliwosc zmniejszenia tej liczby wizyt skoro on i tak nie porzyjeżdza . Nie pomagały moje prośby o to aby odwiedzil córkę więc się już poddałam.

Bardzo prosze o odpowiedź. Pozdrawiam
Pati_22

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 23 kwie 2006, 20:09

Witam.
Tak, w tej sytuacji istnieje możliwość wystąpienia z wnioskiem do sądu rodzinnego, właściwego dla miejsca zamieszkania dziecka, z wnioskiem o zmianę wyroku w sprawie o rozwód, w części, dotyczącej kontaktów ojca z dzieckiem. Wniosek, w uzasadnieniu, którego znajdą się podane przez Ciebie fakty, w 3 egzemplarzach należy złożyć w biurze podawczym SR i później czekać już tylko na termin rozprawy.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi