Jak pisze sie wniosek o zmiane k.o.w. naZastepczaKareGrzywny

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Jak pisze sie wniosek o zmiane k.o.w. naZastepczaKareGrzywny

Postautor: agacia84 » 09 maja 2006, 19:23

Mam prosbe,jak pisze sie wniosek o zmiane kary ograniczenia wolnosci na zastepcza kare grzywny?? musze napisac taki wniosek a nie mam pojecie jak to pisac, dziekuje za pomoc:) Bardzo prosze o pomoc bo do 21 musze to napisac:D
agacia84

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: emade » 10 maja 2006, 18:21

Rozumiem, że jestes młodym kuratorem, ale najpierw powiedz mi, jak zdałaś egzamin na kuratora
emade

Postautor: Gelka » 10 maja 2006, 19:53

Witam, wcale nie znaczy, że agacia84 jest kuratorem - może być poczatkującym aplikantem bez wsparcia patrona - często to się zdarza...
Do rzeczy - powołaj się na art. 173 kkw (dotyczy naszych uprawnień) w zw. z art 65 par. 2 kkw - jeśli skazany nie ma majątku lub jest w trudnej sytaucji materialnej wniosek o zast. kg jest niecelowy i wówczas pisze się o zast. karę pozbawienia wolności - (par. 1). następnie piszesz uzasadnienie - konkrety dotyczące skazanego: kiedy orzeczono karę, czy stawił się na wezwanie, czy podejmował pracę itp. Powodzenia :-)
Gelka

nie jestem kuratorem

Postautor: agacia84 » 13 maja 2006, 7:46

JA nie jestem kuratorem, ani nie robie aplikacji.Ja studiuje pedagogike resocjalizacja i poprostu musze napisac taki wniosek,a nie mam pojecia jak.Poprostu potrzebuje jakis przyklad,wielkie dzieki :D
agacia84

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi