Zasada działania kuratora - prosze o odpowiedz

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Zasada dziaŁania kuratora - prosze o odpowiedz

Postautor: redpradnik » 05 cze 2006, 10:53

Witam; mam pytanie jaka jest zasada działania kuratora.. nadzór nad osoba dorosłą? czy oprocz tego ze pojawia sie w domu - pojawia sie tez w pracy? w jaki sposob dowiaduje sie o miejscu pracy??
redpradnik

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Zasada dziaŁania kuratora - prosze o odpowiedz

Postautor: marek z. » 05 cze 2006, 22:54

redpradnik pisze:Witam; mam pytanie jaka jest zasada działania kuratora..

Przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać :lol: Kapitalne pytanie. Ma ktoś instrukcję obsługi kuratora? :owca:

A wracając do pytania. Kurator sprawuje nad osobą dorosłą dozór. W okresie próby ma prawo i obowiązek odwiedzania takiej osoby w miejscu zamieszkania i prawo do zasięgania opinii w miejscu zatrudnienia. To czy zechce udać się do miejsca pracy dozorowanego zależy od kuratora i ( w uproszczeniu) sytuacji w dozorze. Skąd się dowie? Np. od dozorowanego, który ma obowiązek udzielania informacji niezbędnych do prawidłowego wykonywania dozoru, jego bliskich, sąsiadów, dzielnicowego, pracownika socjalnego i wielu innych źródeł ...
Awatar użytkownika
marek z.
VIP
VIP

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Postautor: kesey » 05 cze 2006, 23:21

Po aktywowaniu funkcji życiowych karmić nie rzadziej niż dwa razy dziennie, chronić przed znacznym przemoknięciem i długotrwałym przebywaniem w niskich temperaturach, oraz nadmiernymi wstrząsami.
Uwaga!
W funkcji praca opcji niespodziewanego pojawiania się nie można dezaktywować.
Na poważnie ... reszta jak w poście Marka Z. W końcu admin ma zawsze rację i już ... :D
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi