grzywna

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

grzywna

Postautor: duch1 » 06 paź 2007, 21:59

mam taki maly problem ,mam do zaplacenia grzywne ktora jest mi przez sad rozlozona na raty, jest to 2000zl z czego mam zaplacone 800 zostalo mi jeszcze szesc rat ,ale nie w ty problem za miesiac chce wyjechac za granice.Mam do obeznanych w temacie pytanie czy w takim wypadku moge wyjechac za granice i splacac dalej raty
duch1

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Kate » 06 paź 2007, 22:43

Jeśli jesteś pod dozorem kuratora to oczywiście muszisz go poinformować o tym fakcie i wtedy uzgodnicie wspólnie szczegóły Waszych kontaktów. Jeśli to tylko sama grzywna do spłacenia to wystarczy oczywiście, że będziesz w dalszym ciągu dokonywał ratalnych wpłat. Wpłat możesz dokonywać poza granicami kraju na konto w Polsce, lub poproś kogoś z rodziny lub znajomych aby dokonywali ich w kraju za Ciebie.
Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Kate

Postautor: duch1 » 07 paź 2007, 23:19

---------- 01:04 07.10.2007 ----------

kate dziekuje ze tak szybko odpisalas :) ,a pan kurator mi powiedzial nie wie czy nie bede musial najpierw splacic calej grzywny, ale to mi sie strasznie dziwne wydalo dlatego spytalem ale przylaczam sie do dwojej odpowiedzi i tez uwazam ja za sluszna .Pozdrawiam

---------- 23:19 ----------

mam jesie jedno male pytanie :D od kogo i od czego by np zalezalo zebym nie mogl wyjechac i jak powiedzial pan kurator splacic najpierw cala grzywne ,
duch1

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi