Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
kgb14 pisze:labla no wbiłaś mnie w ziemię![]()
![]()
![]()
Genialna porada.
Nawet jeśli jest jak napisałaś , odnośnie dat ( nie chce mi się tego nawet liczyć ) to ...............![]()
.
Z prostych przyczyn .
1. Wezwanie zostało już odebrane ( poczytaj dokładnie pierwszy post )
2. A co jeśli Sąd uzna na pierwszym już posiedzeniu , że jest to oblig i w zasadzie nie jest potrzebny skazany na rozprawie
3. Albo nakaże doprowadzenie przez policję to dzieci automtycznie trafią do Domu Dziecka bo same w domu jeszcze zostać nie mogą
małgorzta29 prosze nie brać tego pod uwagę . Prosze sie stawić na posiedzenie . Na posiedzeniu sądu opowie Pani swoja sytuację życiową . Nawet jeśli sąd będzie musiał zarządzić wykonanie kary pouczy Panią co należy dalej robić aby nie trafić do ZK .
Jeszcze nic nie jest stracone .
Prosze jednak wbić sobie już na całe życie do głowy to Pani jest winna całej tej sytuacji , to pani połasiła sie na łatwe pieniadze nie myśląc o dzieciach .
Gdyby była Pani moją dozorowaną ,,kazanie'' byłoby dłuższe .
Pozdrawiam .
Art. 100. § 2. Orzeczenie lub zarządzenie wydane poza rozprawą należy doręczyć prokuratorowi, a także stronie i osobie nie będącej stroną, którym przysługuje środek zaskarżenia, jeżeli nie brali oni udziału w posiedzeniu lub nie byli obecni przy ogłoszeniu; w innych wypadkach o treści orzeczenia lub zarządzenia należy powiadomić strony.
Art. 459. § 1. Zażalenie przysługuje na postanowienia sądu zamykające drogę do wydania wyroku, chyba że ustawa stanowi inaczej
Art. 460. Zażalenie wnosi się w terminie 7 dni od daty ogłoszenia postanowienia, a jeżeli ustawa nakazuje doręczenie postanowienia - od daty doręczenia. Dotyczy to również zażalenia na rozstrzygnięcie w przedmiocie kosztów lub opłat zawarte w wyroku; jeżeli jednak odwołujący się złoży wniosek o sporządzenie na piśmie oraz doręczenie uzasadnienia wyroku, zażalenie można wnieść w terminie przewidzianym do wniesienia apelacji.
Art. 75 § 4. Zarządzenie wykonania kary nie może nastąpić później niż w ciągu 6 miesięcy od zakończenia okresu próby.
Które mijają 19 wrześniaPostanowienie Sądu Apelacyjnego w Krakowie
z dnia 11 września 2001 r.
II AKz[1] 362/2001
Krakowskie Zeszyty Sądowe 2001/9 poz. 15
Prokuratura i Prawo - dodatek 2002/3 poz. 20
Postanowienie o zarządzeniu wykonania kary warunkowo zawieszonej powinno nie tylko zapaść, ale i uprawomocnić się w okresie próby i dalszych sześciu miesięcy.
labla pisze:W przypadku tej Pani postępowanie wykonawcze należy umożyć po 19 września 2008 roku.
labla pisze:Szkoda , że Kuratorzy nie znają podstaw prawnych i czasem chcąc pomóc mogą zaszkodzić.
magorzata29 pisze:,,w dniu dzisiejszym otrzymałam wezwanie jako skazana w przedmiocie podjecia warunkowo zawieszonego postepowania z 2006 roku ,,
magorzata29 pisze:prosze napisac mi o co chodzi ,jestem bardzo niespokojna a mianowicie ,w 19.03.2006-(data uprawomocnienia sie wyroku) roku zostałam skazana na kare 3-miesiące w zawieszeniu na 2 lata z artykułu 284&2kk..,czyli zawieszenie skończyło sie w Marcu 2008 roku ,,w tym tez roku 2008 zostałam skazana na 8 miesiecy w zawieszeniu na 2-lata wyrokiem prawomocnym dnia 22 lipca .2008 roku za artykuł 286&1 kk ,,w dniu dzisiejszym otrzymałam wezwanie jako skazana w przedmiocie podjecia warunkowo zawieszonego postepowania z 2006 roku ,,moje pytanie co to znaczy ,??czy bedzie mi odwieszony pierwszy wyrok 3 miesiace pozbawienia wolności ,co moge zrobic w tej sprawie aby nie odwieszono mi wyrok,, 3 miesiace z 2006 roku i 8 miesiecy z 2008 roku ,,prosze o pomoc bo nie wiem gdzie mam sie z tym udac ,,nadmieniam wychowuje samotnie dwie córki ,jedna jest niepełnosprawna ,,
Temat został przeniesiony do odpowiedniego działu. Bartłomiej
Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości