Przemoc w rodzinie dozorowanego ze strony mlodszego brata

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Przemoc w rodzinie dozorowanego ze strony mlodszego brata

Postautor: adiz2007 » 06 wrz 2007, 21:23

Witam!
Czy moge prosic o pomoc co mam zrobic w sytuacji gdy dozorowany i jego najblizsi lacznie z matka skarza sie na 17letniego brata ktory uzywa przemocy i na kazdym kroku straszy dozorowanego dzwonieniem do jego kuratora czy na policje. Myslalam by zglosic to na policje. Prosze o pomoc pozdrawiam
adiz2007

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: legus » 06 wrz 2007, 22:29

Adiz2007!
Gdzie kuratorzy, którzy są w zasięgu Twojego oka i języka?! Po pytaniu sądzę, że jesteś kuratorem społecznym więc tego typu pytania powinnaś kierować do zawodowego, który Cię prowadzi! Nie rozumiem dlaczego takie kwestie poruszasz na forum! Jeśli coś poradzisz na coś się zdecydujesz to napisz wtedy możemy pogadać! Bądż kreatywna i rozmawiaj ze swoim "zawodowym". Jesli nie ma dla Ciebie czasu to porozmawiaj z Jego bezpośrednim przełożonym (kierownikiem, Prezesem Sądu, czy napisz do Kuratora Okręgowego, a jak to nie pomoże napisz skarge do Ministerstwa, to działa!).
Jak tak dalej będzie już niedługo spodziewam się na forum publikacji całych akt dozorowych albo nadzorowych...jakieś Opm początkiem sięgające lat 80, ależ będzie lektura...
Oho! Wpadłem na pomysł jak zaradzić! Musisz go nagrać ! Przecież to jest oczywiste (dzisiaj)!
Adiz nie odbieraj tego zbyt osobiście, ale w mojej ocenie to sprawa dla ludzi z którymi współpracujesz "u siebie".
raz pod wozem, raz pod wozem.
legus
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: natasza- » 07 wrz 2007, 15:16

Pomysł zgłoszenia sprawy na policję, najlepiej przez rodzinę dozorowanego, jest bardzo dobry i jak najbardziej wskazany. Nie mniej, jeśli otrzymasz od brata dozorowanego jakieś skargi na jego zachowanie, musisz sprawdzić czy te informacje są prawdziwe.
natasza-

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi