uchylanie sie od nadzoru kuratora

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

uchylanie sie od nadzoru kuratora

Postautor: martina » 17 maja 2008, 1:54

bedac pod nadzorem kuratora za jego zgoda wyjechalam za granice by zarobic na splacenie kary jednak z praca nic nie wyszlo , bedac za granica przez kilka miesiecy nie kontaktowalam sie z moja kuratorka i nie dotrzymalam zobowiazan ktore ustalilysmy . czy w takiej sytuacji kurator moze wystapic o wniosek o odwieszenie wyroku?czy jest moze jeszcze jekies wyjscie z sytuacji? prosze o pomoc
martina

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 17 maja 2008, 2:19

Witam.
Jeśli nie utrzymywała Pani będąc za granicą przez kilka miesięcy kontaktu z kuratorem ( może chociaż z własną rodziną? rodzina wiedziała , gdzie pani jest ? informowała kuratora? ) to kurator nie może ale musiał wystąpić z wnioskiem o zarządzenie wykonania kary . Mało tego przypuszczam , że zrobił to już jakiś czas temu .

Sąd po informacjach kuratora przypuszczam , że : zarządził wykonanie warunkowo zawieszonej kary lub ewentualnie odroczył posiedzenie , może też stara się jeszcze wezwać Panią na posiedzenie w tej sprawie ( tak jak pisałem , może kontaktowała się Pani chociaż z rodziną i kurator starał się Pani dać szansę na skontaktowanie sie z nim ) .

Proponuje jak najszybciej skontaktować się z kuratorem , który prowadzi Pani sprawę .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: martina » 17 maja 2008, 2:29

rodzina nie informowala kuratora o niczym nie odbierala takze mojej poczty. Ja poniewaz mialam spore problemy za granica zaniedbalam kontakt z kuratorem.
martina

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 17 maja 2008, 2:37

To może należałoby zacząć od niezwłocznego nawiązania kontaktu z kuratorem i przedstawienia mu informacji o realizacji obowiązków, oraz wyjaśnienia przyczyn długotrwałego niewywiązywania się z wymogu utrzymywania w okresie próby kontaktu z kuratorem?
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi