Czy ustanowiony kurator może przyjść do pracy?

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Czy ustanowiony kurator może przyjść do pracy?

Postautor: wedzicho » 01 cze 2008, 17:48

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Moje pytanie dotyczy tego czy ustanowiony kurator sądowy dla dorosłych może przyjść do pracy?? Być może niestety będę karany. Więc otrzymam kuratora. Pracuję w takiej firmie, gdzie wizyta kuratora będzie wiązała się z utratą pracy. Dlatego proszę o pomoc. Co mam zrobić żeby nie stracić pracy??

Bardzo proszę o pomoc. Musze się psychicznie nastawić na sprawę która odbędzie się 26 czerwca tego roku. Możed można coś zrobić, jakoś wcześniej się skontaktować z kuratorem i poprosić go o to żeby nie przychodził do pracy...
No sam nie wiem.

Jeszcze raz proszę o pomoc za którą z góry dziękuję.

Pozdrawiam
wedzicho

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 01 cze 2008, 18:23

Przypuszczam , ze pyta Pan o dwie różne sprawy .

Po pierwsze . Być może sąd lub prkuratura zleci przeprowadzenie wywiadu w danym miejscu ( środowisku ) i wtedy nie będzie miał Pan żadnych możliwości załatwienia tej sprawy inaczej .

Lub po drugie , jeśli zostanie ustanowiony dozór kuratora po wydaniu wyroku to można utalić pewne działania z kuratorem . Kurator zawsze może przyjść do pracy swojego dozorowanego , jednak nie zawsze musi to robić .

Pozdrawiam .
Ostatnio zmieniony 01 cze 2008, 20:08 przez kgb14, łącznie zmieniany 2 razy
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: Kate » 01 cze 2008, 18:26

wedzicho, to czy kurator będze chciał odwiedzić Twoje miejsce pracy zależy tylko i wyłącznie od niego. Myślę, że jeśli przedstawisz mu przy pierwszym Waszym spotkaniu swoje świadectwo pracy, podasz wysokośc zarobków to taka wizyta nie będzie koniecznością.
Awatar użytkownika
Kate

Postautor: Taki » 02 cze 2008, 23:11

A co w przypadku gdy podopieczny wykonuje pracę w której wymagana jest nie karalność i kurator o tym wie?
Taki

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi