cześć, mam pytanie w związku z dozorem przy karze ograniczenia wolności.
kurator złozył wniosek w przedmiocie określenia zastępczej kary pozbawienia wolności w związku z uchylaniem się skazanego od wykonywania psu. Postanowienie sądu w przedmiocie okreslenia kary zastępczej uprawomocniło się w marcu 2008r., teczka sprawy kow pozostała w sekcji wykonania orzeczeń, a do ZKSS wpłynęło w kwietniu w.wym postanowienie. Zgodnie ze zmianami w instrukcji sądowej sprawy KOW nie zakreslono jako zakończonej z uwagi na to, że skazany nie odbył kary zastępczej. Jednak dozór kuratora został zakończony / czy właściwie?/ Teczka kow wróciła do ZKSS w sierpniu 2008r ponieważ sąd wstrzymał wykonywanie kary w trybie art. 65&5 kkw. Teraz nie bardzo wiem czy teczkę kow powinnam przyjąć celem kontrolowania wykonywania kary a jesli tak to czy skazany ma zostać ponownie objęty dozorem który w praktyce został zakończony. Przez myśl przemknął mi wniosek w trybie art.13&1 kkw ale pytam szanowne koleżeństwo ponieważ od niedawna jestem kierownikiem ZKSS a nie chciałabym na początku jakimś głupawym pytaniem zadziwić sędziego wykonawczego Z góry dziękuję gdyby ktoś zechciał się wypowiedzieć.