Wnioski, druki etc.

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Wnioski, druki etc.

Postautor: owieczka » 10 sie 2008, 15:49

Szanowni Państwo!
Może ktoś z Państwa operuje wszelkimi wnioskami, drukami jakimi operuje kurator. Jeśli nie, to może chociaż ich dokładnymi nazwami. Wiem o jakiś pouczeniach, zobowiązaniach do wykonania kary, lecz brak mi ich nazw całościowych a w necie tego znależć nie można.
Z góry dziękuje!
owieczka

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 10 sie 2008, 16:18

Owieczka .
Jest tego cała masa . Ja np. mam w kompie w pracy ok. 20 rodzai samych wniosków .
Dodatkowo do każdego wnisku i tak piszę osobne uzasadnienie . Myślę , że każdy kurator ma swoją koncepcję wniosku .
Do tego dochodzą pisma do poszkodowanych , zarówno prywatnych jak i firm . Pouczenia w trybie art. 169 . pisma ostrzegawcze , zapytania do komorników , policji , pisma przewodnie :-) itp.
Pisze to tak z pamięci . Chyba nie ma jakiś specjalnych szablonów tych pism .
z szablonów to jest druk wywiadu środowiskowego w trybie 214 , ale ja go i tak nie używam .
Jest też pierwsze sprawozdanie z odjęcia dozorem ale też nie używam , tabelkę wrowadziłem do kopa. :-)

Istotne są tylko dane zawarte w tych pismach . Czyli data , imię nazwisko skazanego , sygnatura wyroku i syg. akt . Podstawa prawna zapytania , do czego nam coś jest potrzebne... etc.

Pozdrawiam .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: BartK » 11 sie 2008, 8:15

Może owieczko przedstawisz się kim jesteś i w jakim celu potrzebujesz takie informacje.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi