kurator zawodowy

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

kurator zawodowy

Postautor: marlenammm » 12 cze 2009, 20:14

witam mam takie pytanie ?jak często kurator zawodowy może składać wizyty domowe? czy może mieć pretensje do mnie że nie załatwiam pracy? ponieważ młodszego dziecka nieprzyjeli do przedszkola z braku wolnych miejsc.Więc nie mam go z kim zostawić żeby iść do pracy.I co należy do obowiązków kuratora zawodowego?
marlenammm

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 12 cze 2009, 21:47

1. Jak często uzna za stosowne - może codziennie od 7.00 do 22.00 - t ka samo jak kurator społeczny .
2. czy moze mieć pretensje - troszkę źle zadane pytanie - dodatkowo zależy jeszcze z jakim wyrokiem mamy tu do czynienia - co jest nakazane w wyroku karnym ( choć nie musi to być nakazane ) ( ponadto coś mi tu ,,pachnie'' bardzie sprawą rodzinną niż karną )
3. Gdybym zaczął wypisywać co należy do obowiązków kuratora to zajęłoby mi to z ..... no nie wiem ..... 3 godz. a odpowiedź byłaby wielkosci kilku stron A- 4 . Prosze zadać precyzyjniej pytanie .
Przypominam - że są dwa piony - ,,dorosły'' i rodzinny . W zwiazku z czym obowiązki kuratorów też sie różnią .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Dlaczego zawodowy?

Postautor: marlenammm » 12 cze 2009, 22:39

Witam. Mam kuratora od listopada 2008r.Do tej pory odwiedzał mnie tylko kurator społeczny.Teraz przyszedł zawodowy.Martwię się czy w raportach kuratora społecznego było coś nie tak? ¯e odwiedził mnie zawodowy?Czy to należy do jego obowiązków?A jeżeli tak to dlaczego tak późno? Minęło pół roku.

Połączyłem wszystkie wątpliwości autora w jeden wątek. Bartłomiej
marlenammm

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 13 cze 2009, 0:26

Czy mogło być coś nie tak tomarlenammm powinieneś wiedzieć sam najlepiej ;-) Jeśli masz jakieś wątpliwości , czegoś nie rozumiesz to najlepiej porozmawiać o tym z kuratorem - powiedzmy zawodowym .
Wizyta kuratora zawodowego mogła być rutynową czynnością kuratora , ale nie musiała .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi