jak pomuc osobie która nie chce sie uczyc??

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

jak pomuc osobie która nie chce sie uczyc??

Postautor: eajciu » 07 kwie 2008, 23:15

Witam mam mam problem Moja dziewczyna nie chodzi do szkoly wagaruje i wulgarnie odnosi sie do rodziców i sie ich nie słucha, twierdzi iz (szkoła jej jest nie potrzebna do zycia). Nie wiem w jaki sposób mam do niej dotrzec próbowalem wszystkiego wraz z jej rodzicama ale to i tak nic nie pomogło. Takze ma problemy z jedzeniem i nie chce isc do lekarza bo twierdzi ze nie musi. Zdecydowalismy sie na zarekwirowanie jej telefonu komurkowego i ograniczylismy spotykania z kolegami. ale i tak to nic nie pomogło w szkole tez jest,,tragicznie" jest zagrorzona z 8 przedmiotów i nie chce poprawiac. jest pod obserwacja szkolnego pedagoga. Towazystwo z ktorym sie spotyka pije alkohol i pali papierosy. Nie wiemy jak jej pomuc Prosze o pomoc.Jak jej pomuc?
pozdrawiam a
eajciu

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 09 kwie 2008, 18:27

eajciu Ty chyba też zbytnio nie chodzisz do szkoły skoro robisz podstawowe błedy ort. przy pisaniu ;-)
A nie jest tak , że Ty nie dajesz dobrego przykładu swojej dziewczynie lub nie stawiasz jej wymagań ;-) ? Na temat nauki , wykształcenia , ewentualnej przyszłości , zdrowia , rodziny , wyglądu osobistego , znajomości itp.itd.....

A ile to ta dziewczyna ma latek ?

A moze lepiej , żeby tu się wypowiedziała jej mama lub tato ?

Jak chcesz jej pomóc to powiedz jej rodzicom , żeby tu zajrzeli .

Pozdrawiam .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi