POMOCY

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

POMOCY

Postautor: monika.fi » 15 wrz 2008, 18:49

Witajcie,
Poszukuję dobrej szkoły(gimnazjum) z internatem dla mojego 16letniego syna.Chodzi mi o szkołę dla trudnej młodzieży-ale bez wyroków!Słyszałam,że dobre szkoły prowadzą księża.Na internecie jest mnóstwo informacji jednak nic z nich nie wynika.Uruchomiłam wszystkie instytucje w moim mieście jednak wszyscy rozkładają ręce i każą szukać na własną rękę.Mój syn obecnie nie chodzi do szkoły,bo każdy szuka i mówi,że to wymaga czasu,ale my czasu nie mamy na czekanie,bo już połowa września.Może ktoś z WAS zetknął się z tym problemem i wie coś w tym temacie.Niecierpliwie czekam na odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam.
monika.fi

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: tomek » 16 wrz 2008, 7:36

Witam!! Dobrą opinią cieszy się wśród moich podopiecznych i ich rodziców, ośrodek prowadzony przez księży orionistów w Warszawie. Oto link do ich strony internetowej http://www.barskaorione.pl/ Pozdrawiam
tomek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

POMOCY-Pilne!!!!

Postautor: monika.fi » 17 wrz 2008, 10:43

---------- 18:53 16.09.2008 ----------

Dziękuję serdecznie za podpowiedź.Jak widać pomoc szybciej można uzyskać od życzliwych ludzi nie pozostających biernymi na potrzeby innych niż od wyspecjalizowanych instytucji,które wydawałoby się powinny pomóc w rozwiązywaniu takich problemów.
Dziękuję.

---------- 09:43 17.09.2008 ----------

Pytałam już wcześniej o szkołę dla mojego 16letniego syna.Nie chodzi obecnie do szkoły,bo każdy szuka dla niego odpowiedniego miejsca i tak czas leci.Syn ma problemy z hazardem.Szukam dla niego odpowiedniego miejsca,gdzie przechodziłby terapię i kontynuował naukę.Wczoraj byłam z nim w poradni pedagogiczno-psychologicznej.Pani psycholog stwierdziła,że najlepszym wyjściem będzie umieszczenie go w dobrej szkole prowadzonej przez księży.Dostałam wczoraj namiar od "tomka" na szkołę prowadzoną przez księży Orjonistów w Wa-wie.Niestety mają komplet,poza tym potrzebne jest skierowanie z sądu a tego chciałabym uniknąć.Zresztą te wszystkie procedury trwają miesiącami a my nie mamy czasu.Co mam dalej robić.Chcę tylko ratować swoje dziecko.To tylko tyle i aż tyle.Proszę,pomóżcie
monika.fi

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: eipiem » 17 wrz 2008, 18:01

zajrzyj na stronę:www.hazardzisci.org
tam znajdziesz info gdzie w łódzkim możesz szukac pomocy.
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi