Kontrolka Wr

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Kontrolka Wr

Postautor: Magda G. » 22 mar 2009, 22:00

Witam!
Pracuję w sekretariacie Kuratorskiej Służby Sądowej. Do moich obowiązków między innymi należy jak wszystkim zapewne wiadomo prowadzenie urządzeń ewidencyjnych. Mam problemy z kontrolką Wr, to jest wywiadów u kuratorów rodzinnych. A mianowicie : co wpisujecie w rubryce podstawa prawna wywiadu? Ja do tej pory pisałam zarządzenie sędziego z dnia..., ale po ostatniej kontroli dowiedziałam się, że robię to błędnie. Dlatego chciałam dowiedzieć się jak piszę się w Waszych Sądach. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Magda G.

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 23 mar 2009, 6:32

Witam.

Nie wiem co się pisze w moim sekretariacie (pewnie nic, albo to co dotychczas u Ciebie), ale wiem co powinno być wpisane w tej rubryce- właściwy przepis upn., kpc., rusp., bądź ustawy szczegółowej (np. o wychowaniu w trzeźwości) stanowiący podstawę zlecenia wywiadu kuratorowi.

Problem polega na tym, że państwo sędziowie takiej podstawy na zarządzeniu o przeprowadzeniu wywiadu nie uwzględniają. Sekretarz nie wydaje się być uprawniony do "dopasowywania" sobie podstawy (zwłaszcza, że zdarzają się "zlecenia- potworki", do których w ogóle nie ma podstaw), więc zagadnienie to powinno stać się przedmiotem uzgodnień pomiędzy kierownikiem ZKSS a przewodniczącym wydziału rodzinnego.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: Magda G. » 23 mar 2009, 19:36

Dokładnie. Też mi się wydawało, że to na jakiej podstawie zlecono wywiad powinien określić Sędzia. Więc cóż mi pozostało albo czekać na następną kontrolę i znów zebrać opr lub czekać aż Kierownik coś z tym zrobi... Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Magda G.

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi