Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: grazyna800 » 23 cze 2009, 19:06
Od poltorej roku mieszkam w Anglii od 4 lat ojciec moich dzieci z nieformalnego zwiazku nie utrzymuje z nimi kontaktu,jest w Polsce ma nowa kobiete i dwojke dzieci z nia.Sad w Polsce odrzucil wniosek o pozbawienie wladzy gdyz z corkami przebywam w Anglii i piszac cos o jurysdykcji.Sad w Anglii nie przyjmie wniosku poniewaz ojciec dzieci nie ma tu zadnych praw do nich wiec nie moge pozbawic go czegos czego nie posiada.Nie moge corkom ani zmienic nazwiska a przyjezdzajac na wakacje do Polski napotykam na problemy i mnostwo pytan gdyz (ja,dzieci i moj nowy partner)mamy inne nazwiska.Czy moge rowniez starac sie o alimenty bedac tutaj mam zasadzone alimenty w Polsce ale od komornika otrzymuje raz na jakis czas 37zł a ojciec dzieci zalega z alimentami na kwote ok.15tys. z zaliczki alimentacyjnej musialam zrezygnowac wyjezdzajac z Polski.Prosze o pomoc bo nie wiem gdzie mam pojsc i w jaki sposob to zrobic!!!grazyna800
-
grazyna800
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi