autor: marlenammm » 25 cze 2009, 21:59
Witam. Mam pytanie, gdzie i do kogo powinnam się zwrócić o zmianę kuratora społecznego.Czy trzeba mieć jakieś konkretne dowody lub świadka?Od niedawna przychodzi do mnie kurator, od samego początku jest bardzo negatywnie nastawiony do mnie. Był kilka razy i już mi zarzuca że nie sprawuję należytej opieki nad dziećmi, ponieważ kiedy jest z wizytą u mnie w domu to dzieci albo siedzą przed komputerem albo telewizją.Ostatnio zapytał się czy mam zrobiony harmonogram na przyszły tydzień, np: kiedy i o której godzinie będę szła z dziećmi na plac zabaw, dał nawet zadanie domowe córce żeby przeczytała książkę i konkretnie powiedział jaką.Ma przyjść za tydzień i przepytać córkę.Jestem przekonana że wcześniej czy później wystąpi do sądu z wnioskiem o zabranie mi dzieci.Czy mogę wystąpić o zmianę kuratora?Pragnę nadmienić iż wcześniej przychodził inny kurator, który niestety poszedł na urlop wychowawczy.Relacje moje i poprzedniego kuratora były bardzo dobre.Na widok obecnego ja się strasznie denerwuję i nie ukrywam że dzieci moje także odczuwają wrogość kuratora do naszej rodziny.Proszę o poradę.