Kurator Społeczny a jego zmiana?

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Kurator SpoŁeczny a jego zmiana?

Postautor: marlenammm » 25 cze 2009, 21:59

Witam. Mam pytanie, gdzie i do kogo powinnam się zwrócić o zmianę kuratora społecznego.Czy trzeba mieć jakieś konkretne dowody lub świadka?Od niedawna przychodzi do mnie kurator, od samego początku jest bardzo negatywnie nastawiony do mnie. Był kilka razy i już mi zarzuca że nie sprawuję należytej opieki nad dziećmi, ponieważ kiedy jest z wizytą u mnie w domu to dzieci albo siedzą przed komputerem albo telewizją.Ostatnio zapytał się czy mam zrobiony harmonogram na przyszły tydzień, np: kiedy i o której godzinie będę szła z dziećmi na plac zabaw, dał nawet zadanie domowe córce żeby przeczytała książkę i konkretnie powiedział jaką.Ma przyjść za tydzień i przepytać córkę.Jestem przekonana że wcześniej czy później wystąpi do sądu z wnioskiem o zabranie mi dzieci.Czy mogę wystąpić o zmianę kuratora?Pragnę nadmienić iż wcześniej przychodził inny kurator, który niestety poszedł na urlop wychowawczy.Relacje moje i poprzedniego kuratora były bardzo dobre.Na widok obecnego ja się strasznie denerwuję i nie ukrywam że dzieci moje także odczuwają wrogość kuratora do naszej rodziny.Proszę o poradę.
marlenammm

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 26 cze 2009, 1:19

Proszę po krotce opisać na czym polegały te bardzo dobre relacje ? No i dla czego teraz nie mogą być takie same z nowym kuratorem. Jeśli ma Pani jakieś uwagi co do sprawowanego nadzoru - proszę porozmawiać o tym z kuratorem zawodowym .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: Weronika_ » 27 cze 2009, 23:49

zgadzam się z kqb14 , powinna Pani porozmawiać z kuratorem zawodowym z kt. współpracuje w/w kurator społ. a kuratora zawodowego znajdzie Pani w siedzibie danego sądu w dniach jego dyżuru., myślę, ze Pani zna kuratora zawodowego, chociażby z wizyt kontrolnych i wspólnie rozwiążecie problem/ wiem też z doświadczenia, że kuratorzy społeczni nie zawsze są przygotowani do pełnienia funkcji
Weronika_
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: marlenammm » 28 cze 2009, 13:53

Witam. Kuratora zawodowego nigdy nie poznałam osobiscie poniewaz od listopada 2008 kiedy mam kuratora nigdy mnie nie odwiedził.Tak wiec postanowiłam wybrac się do niego.Dziękuje.
marlenammm

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi