Pisze poniewaz mam problem.
Sad wyznaczyl przy kontaktach z dzieckiem nadzor kuratora ktorym ja mam byc obciazony w calosci . Do kwietnia mialem kontakty 2 razy w miesiacu , Sad w kwietniu zmienil te kontaty tak ze z tych dwoch spotkan zrobily sie 4 ( nie zezwolil na nocowanie synka u mnie - o co skladam apelacje) wiec musze dziecko zabrac rano w sobote i oddac wieczorem , tak samo w niedziele .
Wczesniej zasadzil oplate za kuratora w wysokosci 187 zl .. miesiecznie i taka tez dostalem oplate ( za dwa spotaknia) i tak bylo napisane w postanowieniu.
W czerwcu Sad wydal nowe postanowienie o oplacie za kuratora , napisane dokladnie ta sama podstawe pawna i to samo uzasadnienie ddajac tylko na koncu dopisek " pomnozone przez ilosc spotkan w miesiacu" !!!!
I z oplaty 187 zl/mc zrobila sie chorendalna kwota 749 zl miesiecznie ... To dla mnie jakis koszmar placic taka kwote za spotkania z synem ( w dodatku ze to wiecej niz alimenty jakie place ).
Prosze was o pomoc czy to zgodne z prawem ... nie jestem wstanie placic takich kwot co miesiac ( odwolalem sie od oplaty - ale nie wiem czy to cos da ) , nie wiem jak Sad mogl wczesniej kasowac jako ryczalt miesieczny za 2 spotkania 187 zl a teraz mnozy to razy 4 ....
Nie rozumien nic w pawie sie nie zmienilo a zmienia sie oplata ... nie wiem czy Sad zle wczesniej liczyl oplate czy teraz zle liczy...
Blagam was o pomoc ...Czy cos moge z tym zrobic ...( odwolac sie, prosic o umorzenie kwoty, moze kurator zawodowy jest tanszy...)