Jakie są jego prawa??

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Jakie sĄ jego prawa??

Postautor: smerfetka121 » 12 paź 2009, 20:41

Byłam dziś świadkiem odbycia wizyty pani kurator.
Niestety bardzo nie miła stwierdziła że każde z dzieci mojej sąsiadki musi mieć swój pokój a o ile pamiętam nie ma nigdzie normy ile dzieci może być w pokoju pragnę nadmienić że mają oni 1 pokój mniejszy w którym jest chory na adhd i lekko upośledzony syn w 2 pokoju średnim są 3 dziewczynki 14, 8 i 3 lenia. Oraz duży pokój w którym są rodzice ich mieszkanie ma około 100 m^2. Czy pani kurator ma prawo wymagać pokoju dla każdego dziecka od rodziców i żeby byli w domu jak dzieci wracają ze szkoły.
Pomocy
smerfetka121

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 13 paź 2009, 2:53

Proszę zapytać kuratora, który wykonywał wywiad o jego zalecenia- Pani pewnie nie uda się uzyskać odpowiedzi, gdyż nie jest Pani stroną w sprawie, ale jeśli zapyta sama zainteresowana na pewno uzyska interesującą ją informację.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: smerfetka121 » 13 paź 2009, 9:37

Pani kurator kazała zorganizować pokój dla każdego dziecka osobny oraz tak dostosować pracę aby być już o 12 w domu jak wraca 1 dziecko. A przecież opiekę nad dziećmi kiedy nie ma rodziców sprawuje ja. Zabieram je do siebie podam obiad odrobię z nimi lekcje i wogóle. Pragnę nadmienić że sama skończyłam pedagogike resocjalizacyjną i jestem świadoma jak sprawować opiekę nad dziećmi.
smerfetka121

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 16 paź 2009, 2:33

I jak brzmi pytanie?
1. Czy może się Pani zajmować dziećmi pod nieobecność rodzica? 2. Czy zalecenia kuratora były trafne?
A może w inny sposób?
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi