odwołanie społecznego

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

odwoŁanie spoŁecznego

Postautor: June » 21 mar 2006, 0:08

Mam pytanie- pewnie kiedyś już padło na tym forum, jeśli tak- prosze mnie tam odesłać:) A pytanie brzmi- czy kurator zawodowy może odwołać podległego kuratora społecznego nie informując go o tym? W czasie wizyty u podopiecznego dowiedziałam się, że ma on już nowego kuratora, poczułam się, oględnie mówiąc, dość niezręcznie. Pozdrawiam
June

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: June » 21 mar 2006, 0:36

oczywiscie chodzi o zmianę :oops:
Dziekuję za odpowiedź. Co prawda, nie znalazłam podstawy prawnej, zmuszającej mojego zawodowego do powiadomienia mnie o zmianie, no ale tego wymaga choćby troska o dobre imię pełnionej przez nas funkcji.
No comment... :wink:
June

Postautor: goja » 21 mar 2006, 13:38

Witam Cie June,
tak sobie ,myslę, ze potwierdziłeś juz faktyczną zmianę kuratora u podopiecznegoi sprawe wyjasniłes...a o ile nie, to często w 1 rodzinie pojawia się 2 kuratorów.
Nie wiem w jakim pionie jestes kuratorem , ale moze być kurator pełniacy nadzór , a drugi dozór, co u nas czesto ma miejsce.
Jezeli tak nie jest to powinienes porozmawiac ze swoim kuratorem i sprawe wyjasnic, takie traktowanie kuratorów społecznych nie powinno miec miejsca , poniewaz pokazuje kuratele w niekorzystnym swietle.
Pozdrawiam :wink:
goja
k.zawodowy
k.zawodowy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi