autor: lilia » 19 lis 2008, 12:14
miałam trochę czasu na zastanowienie. Podjełam pewne decyzje. chciałabym alby biologiczny ojciec dziecka nie uznał go. W tym celu pójdę sama do USC i ojca nie podam. wiem ze on bedzie mógł dochodzić swojego ojcostwa w sądzie i chce wiedzieć jakie są szanse na to że sąd przyzna mu ojcostwo jesli ja sie nie chce zgodzic na to. Powode tego iż nie chce sie zgodzić jest fakt, iż człowiek ten mnie obraża, wyzywa od "****", "szmaty" (przepraszam za wyrazy ale tak to brzmiało w oryginale), przy ludziach ostatnio obraził mnie maksymalnie. Wiem ze jest takie coś jak szykana matki i czy w razie gdyby on starał sie w sądzie o uznanie dziecka to moge powołać się własnie na szykanę matki? on chce uznać dziecko tylko żeby mi utrudniać zycie bo nikt normalny nie traktuje kobiety, ktora jest z nim w ciąży tak podle jak on. I czy w związku z tym ze mnie tak obraził przy ludziach, co spowodowało u mnie silny stres i zdenerwowanie moge zgłosić to na policję? I czy policja jest w stanie coś zrobic? Np zabronic mu zblizać sie do mnie na 100m? i czy moge róznież policji pokazać smsy jakie mi przysyłał? Czy to wystarczy na zakaz zblizania sie do mnie? On ma wyrok w zawieszeniu za pobicie oraz jego była dziewczyna po ich zerwaniu wzywała 2 razy policje gdyż człowiek ten nachodził ją w domu. Prosze o poradę prawną. I dziekuję wszystkim, którzy udzielili mi opd na moje pytania. Wiele kobietom napewno to pomoże.