wniosek o pozbawienie praw rodzicielskich ojca

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

wniosek o pozbawienie praw rodzicielskich ojca

Postautor: flint » 27 maja 2008, 11:16

Witam!
Mam nadzieję, że ktoś mi udzieli wskazówki. Składam wniosek o pozbawienie praw rodzicielskich ojca, który w ogóle nie utrzymuje kontaktów w córką. By udowodnić, że to właśnie on jest ojcem musiałam przeprowadzić badania DNA. teraz postanowienie dot. ustalenia ojcostwa, które potwierdzało, że konkubent jest ojcem znajduje się w Sądzie w Pruszkowie a muszę go dostarczyć do Sądu w £odzi, bo tutaj teraz mieszkam. czy jak pojadę do Sądu w Pruszkowie wydadzą mi to postanowienie?a może zrobią mi ksero?jak długo będę musiała czekać?
flint

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Sara » 27 maja 2008, 21:27

Witam. Do wniosku ( w dwóch egzemplarzach) o pozbawienie władzy rodzicielskiej ojca nad córką, dołącz akt urodzenia dziecka, a jeśli taki nie został sporządzony- we wniosku podaj sygnaturę akt ( znajdziesz ją na wezwaniu) sprawy o ustalenie ojcostwa , rozpatrywanej przez SR w Pruszkowie.
Sara

Postautor: flint » 27 maja 2008, 21:32

---------- 20:32 27.05.2008 ----------

ale w Sądzie w £odzi powiedziano mi, ze do zupełnego aktu urodzenia córki powinnam dołączyć ksero postanowienia o ustaleniu ojcostwa. tylko, że to postanowienie znajduje się w Sądzie w Pruszkowie i nie wiem czy mi je w ogóle wydadzą. gdzie mam się po nie zgłosić i jak długo będę musiała czekać zanim to postanowienie dostanę. czy możliwe jest, że dostanę je od ręki?

---------- 20:32 ----------

i tak dziękuję za wszystkie podpowiedzi
flint

Postautor: Sara » 27 maja 2008, 21:45

Jest możliwe - dla pewności zadzwoń do Sądu Rodzinnego w Pruszkowie z prośbą o przygotowanie odpisu postanowienia.
Sara

Postautor: flint » 02 cze 2008, 12:03

dziękuję za pomoc
flint

Postautor: Dominik@ » 26 cze 2008, 21:30

Miejsce zamieeszkania nie jest w twojej sytuacji nadrzędne, gdyz w Sądzie w Pruszkowie byłas stroną postępowania. Odpis postanowienia wydaję Sad na wniosek strony - można taki wniosek złożyc w sekretariacie wydziału i czesto tym samym dniu odebrać postanowienie - czas oczekiwania zależy od ilości spraw w Sądzie, ale nie może przekraczać przepisowego terminu odpowiedzi na pisama urzędowe. Pomysł z telefonem jak najbardziej trafiony:)
Dominik@

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi