Witam
Nazywam sie Mariusz pochodzę z Tychów.Chciałbym opisać pewna sytuację która nęka rodzinę mojej narzeczonej.
Rodzina składa sie z 3 osób matka sama wychowująca dwoje dzieci córka 26 lat oraz syn lat 16 i tutaj właśnie przy tym nieletnim chciałbym sie zatrzymać i napisać cos więcej o tej osobie.
Osoba ta w tak młodym wieku dokładnie terroryzuje dwie kobiety mieszkające w tym domu , nie posiada żadnego szacunku do swoje matki nie mówiąc już o siostrze, używa wobec nich bardzo nie miłych słów wyzywając je od K..... , D...., Sz.... itp itd mało tego gdy zwróci mu sie uwagę przy jego popisach czy wyczynach nie wiem jak to nazwać aby było dobrze zrozumiane zaczyna używać swojej siły fizycznej uderzając je pięściami czy tez kopiąc butem matkę czy siostrę.Zdarzają się też groźby z użyciem noża czy innego ostrego narzędzia.
Chłopak ma spore problemy z nauką , chodzi kiedy chce do szkoły oraz jak mu sie podoba , wybiera sobie te zajęcia jakie mu odpowiadają, nadużywa alkoholu oraz innych środków.
Już od dłuższego zastanawiam sie jak mozna temu zaradzić lecz ja sam zbyt duzego pola manewru nie mam gdyz jestem osobą prawnie obcą - jeszcze.
Matka dla świetego spokoju jak sie domyślam po akcjach daje mu jeszcze na wszytko co sobie zażyczy być może z lekku ze moze cos zrobic bądz na spokoju aby było cicho.Najgorsze jest to iz własnie matka cały czas pozwala na takie traktowanie i nic nie próbuje zrobić aby zacząc nad nim panować.
dlatego postanowiłem opisać zdarzenie zanim ktoś w tej rodzinie ucierpi od noża czy tez innego nie przyjemnego zdarzenia.
Bardzo proszę o poradę gdzie sie mozna udać po pomoc w tej sprawie i jak mozna sprawić aby ktoś miał nadzór nad nieletnim.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc jeśli o czymś nie napisałem to jestem w stanie odpowiedzieć na każde pytanie.
Pozdrawiam Mariusz