Witam
Około rok temu roztałem sie z kobietą ( nie mielismy formalnego związku). Mamy coreczke. Niestety moja była partnerka utrudnia mi kontakt z dzieckiem. W koncu nieytrzymałem i założyłem sprawe w sadzie i wyznaczenie widywań z dzieckiem. Po pewnym czasie pojawił sie u mnie kurator rodzinny, w celu sprawdzenia jakie warunki sa u mnie w domu oraz w sprawie wywiadu srodowiskowego. Wynik wywiadu jest bardzo pozytywny. Kilka dni temu odbyla sie rozprawa, jednak w trakcie rozprawy wycofałem wniosek, ponieważ matka dziecka obiecała się ze mna dogadać. Jednak wiem , ze bedzie to trudne, ponieważ jest to bardzo nieustepliwa osoba. Matka mojej corki, posiada jeszcze jedno dziecko i zmusza mnie do zabierania obu dziwczynek, jednak , ja nie jestem ojcem biologicznym tego drugiego dziecka i nie mam zamiaru zabierać go. ... Nie bede dalej opisywał mojego przypadku i przejde do konkretu. Wiem , ze matka mojej córki mieszka z innym gościem, niech sobie mieszka, jednak gość ten pije przy mojej córce alkohol, pali paierosy, matka wg mnie nie spełnia podstawowych wymagań dotyczacych wychowania mojej córki, w związku z tym myślę o złożeniu wniosku o nałożenie na nia kuratora. Prosze o informacje jak to wygląda, co musze przygotowć, gdzie się udać itd
Dziekuje