rodzina zastepcza

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

rodzina zastepcza

Postautor: klaudia_klaudia » 10 wrz 2013, 8:33

Witam,staram sie o ustanowienie mnie rodzina zastepcza dla mlodszych braci. Zlozylam w tej sprawie wniosek da sadu i czekam na termin rozprawy.Tymczasem moja matka twierdzi,ze dostala pismo z sadu, w ktorym napisane jest ze dzieci musza byc z matka i to ona ma zlozyc wniosek do sadu o przyznanie mi ich. Czy jest to mozliwe??Dodam, ze nie byl zlecony u mnie nawet wywiad srodowiskowy i ja zadnego pisma z sadu nie otrzymalam
klaudia_klaudia

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: reenya » 10 wrz 2013, 13:41

A nie prościej udać się do sądu i zapytać co się dzieje w sprawie, dopytać o termin?Co kraj to obyczaj co sąd to inna praktyka więc nasze odpowiedzi będą większym i mniejszym gdybaniem. Nie spotkałam się z praktyką by matka wnosiła o ustanowienie córki rodziną zastępczą dla pozostałego rodzeństwa - może poproś ja o to pismo do wglądu. A najlepiej jak napisałam iść do sadu i zajrzeć w akta.
Idiotów na świecie jest mało ale...są tak sprytnie porozstawiani, że spotyka ich się na każdym kroku.
Awatar użytkownika
reenya
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Postautor: kesey » 17 wrz 2013, 16:11

Gdyby wniosek został cofnięty, sąd z pewnością poinformowałby o tym na piśmie.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi