czy jest mozliwość zmiany kuratora rodzinnego?

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

czy jest mozliwość zmiany kuratora rodzinnego?

Postautor: foreverlasting » 12 mar 2006, 19:57

Mam takie pytanie . jest rodzina znajdująca się pod nadzorem kuratora jest to drugi kurator nadzorowana osoba jest alkoholiczką żeby nie iść na leczenie do zakładu zamkniętego musiała chodzić do psychologa. odkąd dostała drugiego kuratora nie odwiedził tej rodziny ( kurator jest z innego miasta ) . raz tylko syn sie kontaktował z nim. Wie ze sytuacja w tej rodzinie jest zła . Nie jestem z tej rodziny. czy cos można w tej sprawie zrobić??
foreverlasting

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: peskador » 12 mar 2006, 23:27

Witam. Oczywiście, że istnieje mozliwość, a wręcz trzeba zmienić "tego" kuratora. Niedopuszczalnym jest aby w takiej sytuacji kurator był z "innego miasta" - chyba, ze ma auto i mu na pomocy zależy. Należało wybrać kuratora, kóry wykazałby się inicjatywą w nadzorze tej rodziny -tym bardziej, że mogą czy są tam dzieci, znalazł trochę więcej czasu niż "ten" kurator. Jeszcze jedno - jeżeli jest to kurator społeczny - to oczywiście zastanowiłbym się nad dalszą przydatnąścią "tego" kuratora w słuzbie kuratorskiej. Na jego miejsce naprawde czeka w kolejce bardzo dużo osób, kóre z wielkim zaangazowaniem sprawowałyby nadzory nad taki bądź jesze gorszymi sprawami. Pozdrawiam.
peskador

Postautor: Beata K » 13 mar 2006, 23:05

I znowu wydajemy sądy na podstawie, no właśnie czego?
Z postu mało co wynika, można sobie pogdybać. A może właśnie ta nadzorowana nie jest już nadzorowaną, bo była zmiana postanowienia i jest orzeczone leczenie stacjonarne?Ocenić sprawę można tylko na podstawie faktów, a tych, moim skromnym zdaniem, nie było prawie wcale.Rozumiem, że foreverlasting jest dobrym człowiekiem i chciałby pomóc, ale może warto byłoby dopytać i ewentualnie podać więcej informacj.Pozdrawiam. Beata
Beata K

Postautor: palabu » 18 mar 2006, 0:03

już pisałem na temat prowadzenia dyskusji przy temacie "jak zmienić kuratora", czy "poświadczenie nieprawdy...". po raz kolejny proszę nie dyskutujmy na tematy w sprawach oczywistych.
ja bym odpowiedział foreverlasting - proszę udać się do kuratora zawodowego itd zachowując drogę służbową.
palabu
k.zawodowy
k.zawodowy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi