Klej - co z tym fantem zrobic?

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Klej - co z tym fantem zrobic?

Postautor: Japan » 16 lut 2007, 23:48

Witam. Mam pytanie do grona szanownych forumowiczow. Mam pod dozorem chlopaka, ktory mieszka wraz z ojczymem oraz matka w lokalu komunalnym. Problem polega na tym ze jego ojczym wacha kleje i rozpuszczalniki. Czy istnieje jakakolwiek mozliwosc zmuszenia go do podjecia leczenia odwykowego. Boje sie ze moj dozorowany moze zrobic jakies glupstwo. Sytuacja w domu staje sie coraz bardziej napieta. Caly czas wyciszam skazanego i uswiadamiam mu, iz kazde nowe przestepstwo moze spowodowac "odwieszenie" wyroku. Przeciwko ojczymowi nie toczy sie zadne postepowanie. Jest on osoba niekarana, przestrzegajaca prawa :/ Prosze o porade i dziekuje za pomoc ;)
Japan

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: jolaszek » 17 lut 2007, 9:55

Nie wspominasz ile lat ma twój podopieczny, ale skoro piszesz pod dozorem to zakładam, że jest dorosły. Ja poszłabym w dwóch kierunkach. Pracowałabym nad tym, aby matka spróbowała coś z tą sytuacją zrobić. Natomiast jeśli chłopak jest dorosły i mógłby się usamodzielnić, to może rozwiązałoby jego problem i Twoje obawy.
jolaszek

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi