Arwena

Forum, na którym możesz przedstawić się innym, napisać kilka słów o sobie ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Arwena

Postautor: Arwena » 05 paź 2006, 21:31

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Jestem kuratorem zawodowym - pion rodzinny.
Mój nick to ...?

... ale pewnie i tak zgadniecie kto to Arwena?

Moje inne zainteresowania to internet.

Czytałam Was od pewnego czasu i postanowiłam się dołączyć. Być może tą drogą poznam koleżanki , kolegów z innych Sądów.

Miło mi będzie poznać osoby z różnych stron.

Szczególnie zależy mi na nawiązaniu bliższego kontaktu z kimś z Poznania i z £odzi. Jeżeli są tutaj osoby z tych rejonów, serdecznie proszę o kontakt ze mną .

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam wszystkich.
Arwena

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kropka » 05 paź 2006, 21:57

Witaj Arweno - męski lub żeński. Pozdrawia Cię Kropka - rodzinna - ze Szczecina, niestety. Poniżej przedstawiam to, co znalazłam nt. Twojego nicka:
Arwena, Arwen Undómiel, elfka, córka półelfa Elronda i Celebríany, córki Galadrieli i Celeborna. Urodziła się w 241 roku Trzeciej Ery. Była bardzo piękną istotą, przez co została nazwana Undómiel, czyli Gwiazda Wieczorna Elfów. Jej uroda była porównywana do cudownej Lúthien Tinúviel. Podczas pobytu w Rivendell w roku 2980 poznaje Aragorna (otrzymuje od niego pierścień Barahira). Ten zaś zakochuje się w niej. Na początku Arwena nie jest pewna swoich uczuć, lecz później wyrzeka się dla Aragorna nieśmiertelności podczas spotkania w Lórien na wzgórzu Cerin Amroth. Po zakończeniu Wojny o Pierścień Aragorn zostaje królem Gondoru i poślubia Arwenę, czyniąc ją królową Gondoru. Do ich ślubu dochodzi w Dzień ¦rodka Roku. Arwena rodzi mu syna Eldariona i cztery córki. Po śmierci Aragorna Arwena udała się do opuszczonego Lórien i umarła pod więdnącymi drzewami.

Symbolem Arweny był zawieszony na srebrnym łancuszku biały kamień, noszący nazwę Evenstar. Uosabiał on nie tyko dobroć, ale i urodę Arweny.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: kropka » 05 paź 2006, 21:59

Eh, nie doczytałam! Oczywiście żeńska.
Koty i kobiety zawsze robią to, co chcą, więc psy i mężczyźni powinni się z tym pogodzić:)
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: nius » 06 paź 2006, 7:00

Dołączam do komitetu powitalnego zapoczątkowanego przez kropkę. Nie jestem wprawdzie z Poznania ani £odzi, ale serdecznie pozdrawiam Cię z Lublina. Czuj się na forum "rodzinnie". :lol:
nius
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postautor: Barbara » 06 paź 2006, 20:11

Witaj, Arwena!
¯yczę wytrwałości, cierpliwości i satysfakcji (mimo wszystko) z pracy, a na forum - znalezienia wielu "bratnich dusz".
Barbara
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 07 paź 2006, 1:13

Cześć Arwena :!:
Witam i pozdrawiam :D Po tym co napisała Kropka (przewertowała chyba cały "Silmarillion"), niespecjalnie więcej jest do dodania :lol:
Dobrze, że znalazł się choć jeden elf w krasnoludzkiej bandzie kuratorów :D
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: tomek » 07 paź 2006, 11:42

Arwena Arwena pozdrawiamy gorąco,
choć jesień za oknem i nisko jest słonko.
Zawsze z uśmiechem zaczynaj swój dzionek
zaglądaj na forum gdzie wita Cie Tomek :)
tomek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Wróć do Dzień Dobry :)