jak wyglada egzamin?

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: BartK » 01 kwie 2006, 14:52

W praktyce wygląda to tak samo jak w teorii :)
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: michu » 02 kwie 2006, 9:13

U nas wyglądało to tak:
1) egzamin pisemny - otrzymaliśmy akta dozoru i na ich podstawie mieliśmy napisać odpwiedni wniosek,
2) egzamin ustny - cztery pytania, losowane w zestawach z części: karnej, rodzinnej, kuratorskiej i z wiedzy ogólnej. :!:
Awatar użytkownika
michu

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Adam » 04 kwie 2006, 13:55

U mnie na pisemnym równiez losowało sie akta z pionu rodzinnego lub teczkę dozoru. Trzeba było dokonac analizy akt badź teczki dozoru i napisać na koniec stosowny wniosek. Na egzaminie ustnym losowło sie zestaw 6 pytań.
Adam
k.zawodowy
k.zawodowy

Re: jak wyglada egzamin?

Postautor: Krokus » 26 kwie 2006, 23:07

tetragon79reignition pisze:jesli znajdzie sie ktos tak uprzejmy i napisze bede mu bardzo wdzieczny

Urocza Kolezanko, a raczej - jak sie okazalo - Kolego!
Otoz z egzaminem jest jak z uniwersalnym planem pracy z podopiecznym. Wiecej nie pisze, bo nie powinienes denerwowac sie przed tym egzaminem ;)
Krokus

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...