probacja

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

probacja

Postautor: rennia » 01 cze 2006, 23:32

proszę o informacje na temat probacji za franicą, jak totam wygląda a może jakieś linki, gdzie sobie coś poczytam...będę wdzięczna, dziekuje
rennia

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: mamut » 02 cze 2006, 23:49

Pan zabić słonia,a Kali jeść,dużo jeść.
Awatar użytkownika
mamut
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: rennia » 03 cze 2006, 8:33

dzięki...poprosiłam o pomoc a tu masz...doczekałam się "delikatnego" zwrócenia uwagi na błędy, które wkradły się podczas stukania w klawiaturę, też je niestety odkryłam nie co za późno...ale poszło cóż...i pomyśleć, że nadawca to bywalec i znawca tego forum, czyli ktoś z środowiska, ciągnąc dalej wnioski, ktoś...kto niesie pomoc nie tylko oddziaływaniem ale i postawą...
rennia

Postautor: mamut » 03 cze 2006, 22:26

Postawa jest chyba jasna-przeciez nie wiemy nawet za którą granicą.Szukanie informacji na forum na tak obszerny temat to znowu chodzenie na skróty.Wszak nie jesteś pierwsza i tylko to Cię tłumaczy-może się uda?
Awatar użytkownika
mamut
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: rennia » 03 cze 2006, 23:34

wszak nie jestem pierwsza...nooo baaa...ostatnia pewnie też nie, ale znalzezienie chociażby literatury na temat probacji graniczy z cudem albo ja nie wiem, gdzie szukać. skoro już jednak jestem tutaj ponownie, to może dowiem się czegoś z innej "beczki" a mianowicie, jak można zaprenumerować periodyk "resocjalizacja"?
rennia

Postautor: kesey » 05 cze 2006, 2:02

Witaj Rennia :!:
Może oburzysz się, że po raz kolejny usłyszysz opinię o "chodzeniu na skróty", ale odpowiedź o możliwość zaprenumerowania miesięcznika "Resocjalizacja" jest na tym forum, a nawet w tym samym dziale, dosłownie temat obok. Zajrzyj do wątku "Nowe czasopismo" i poznasz odpowiedź. Wydanie pierszego numeru jest zaplanowane na 1 października.
Jeśli chodzi o Twoje pierwsze pytanie to wystarczy wejść na jakiś portal np. interia.pl i w wyszukiwarce wpisać hasło "probacja"- wyrzuci Ci całe mnóstwo linków do interesujących Cię zagadnień (trzeba tylko zadać sobie nieco trudu i je zweryfikować). Wydaje mi się, że biblioteka to też całkiem niezłe miejsce do poszukiwań :lol:
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...