jaka specjalizacja na kuratora rodzinnego

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

jaka specjalizacja na kuratora rodzinnego

Postautor: hannusiaa » 30 sty 2008, 15:43

Witam serdecznie, jestem studentka nauk o rodzinie i chcilabym w przyszłosci strac sie o aplikacje kuratorska. Obecnie stoje przed wyborem spacjalizacji na studiach, bardzo prosze o pomoc w wyobrze, takiej zeby przyczynila sie do lepszego ywkonywania pracu kuratora, mozliwe są dwie:
1. praca socjalna
2. poradnictwo i mediacja

troche przerażają mnie watki o tych wszytskich ze to tak ujme "nie poprawnych" procesach rekrutacji:// ale bede sie starac

pozdrawiam serdecznie

Ja ze swojej strony mogę pomóc w doborze właściwego działu na forum i temat przenoszę we właściwe miejsce...Bartłomiej
hannusiaa

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 31 sty 2008, 1:20

Hmm ... do mnie chyba bardziej przemawiałoby poradnictwo i mediacja.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...