Egzaminy na aplikację kuratorską!

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: Radzio » 24 lip 2006, 9:30

---------- 14:08 19.07.2006 ----------

Witam serdecznie wszystkich! Mam pytanie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy zazwyczaj organizowane są egzaminy na aplikację kuratorską? Czy odbywają się one w różnych terminach w poszczególnych okręgach? Czy tylko raz w roku? W zasadzie to chodzi mi o okręg koszaliński, jak jest tam z terminami egzaminu, czy egzaminów? A może ktoś już wie, w jakim terminie odbędą się tam egzaminy w przyszłym roku?

---------- 09:30 24.07.2006 ----------

Halo, halo! Czy jest tu ktoś, kto mógłby mi udzielić informacji na moją prośbę?
Radzio

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kraliusz » 24 lip 2006, 10:08

w okręgu gliwickim w chwili obecnej trwa "rekrutacja" ale pewnie nie ma określonych terminów, a uzależnione one są od wolnych wakatów
Awatar użytkownika
kraliusz
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 30 razy

Postautor: Radzio » 25 lip 2006, 11:08

---------- 10:39 25.07.2006 ----------

Dzieki kraliusz, czy jeszcze ktoś cokolwiek wie w tej kwestii?

---------- 11:08 ----------

A czy znacie może przypadki, kiedy to kandydat na kuratora zawodowego został zwolniony z egzaminu, bo wiem, że cos takiego może mieć miejsce? Jakie wówczas warunki należy spełnić? Regulują to przepisy ustawy o kuratorach z dnia 27 lipca 2001r.
Radzio

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kraliusz » 25 lip 2006, 16:09

Radzio pisze:
Regulują to przepisy ustawy o kuratorach z dnia 27 lipca 2001r.

tak regulują, ale tylko w kwestii ewentualnego zwolnienia z egzaminu kończącego aplikację - decyduje o tym minister sprwiedliwości.
jeżeli chodzi o zwolnienie z egzaminu kandydatów na aplikantów - tego ustawa nie przewiduje, gdyż wogóle nie przewiduje egzaminu na przyjęcie na aplikację.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
kraliusz
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 30 razy

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...