Gdzie etaty na kuratorską?

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Gdzie etaty na kuratorskĄ?

Postautor: paszkowski1 » 14 sie 2006, 21:24

Proponuję nowy temat. W jakich okręgach i kiedy prowadzona będzie rekrutacja na aplikację kuratorską. Piszcie co wiecie. Jeśli kogoś interesuje wycieczka po Polsce za etatem będzie miał info. Z tego co wiem, z własnego podwórka ,to jest prowadzona rekrutacja w Częstochowie. W dniu 17 sierpnia jest test. Potem dla wybranych rozmowa kwalifikacyjna -termin nieznany.Dokumenty można było składac do 31 lipca. O 6 etatów ubiegac się będą 84 osoby. Mam też informację że planowane są kolejne etaty w liczbie 6 w okręgu częstochowskim jednak nie znam terminu w jakim możnaby było spodziewac się tych etatów. Tyle wiem. Piszcie.
paszkowski1

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Radzio » 17 sie 2006, 14:46

Popieram Twój temat kolego! Z tego, co się orientuję w tym roku nie było żadnych etetów na aplikację w okręgu szczecińskim i już nie będzie. Podobnie było w okręgu koszalińskim w br. W poprzednie lata nabór (egzamin) na aplikację kuratorską w okręgu koszalińskim odbywał sie w miesiącu kwietniu. Nie wiem jak to jest w okręgu szczecińskim. Jesli cokolwiek będę wiedział to napiszę. Pozdrawiam!
Radzio

Postautor: marzana » 08 gru 2006, 18:00

Witam wszystkich forumowiczów:)))
Od jakiegos czasu równiez interesuje się aplikacją kuratorską w Szczecinie.
Z informacji jakie posiadam że bardzo duże prawdopodobieństwo jest przydzielenie etatów na 2007 r. i do tej pory byłySzczecinie rozmowy kwalifikacyjne.
pozdrawiam wszystkich przyszłych aplikantów:))
marzana

Postautor: BartK » 08 gru 2006, 19:08

Z tego co mi wiadomo, to MS nie ujawniło jeszcze informacji czy i ile etatów otrzymają poszczególne okręgi w przyszłym roku. Obecnie pozostają jedynie etaty z "odzysku".
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: marzana » 08 gru 2006, 20:08

Bartku, napisałam że jest duże prawdopodobienstwo, ze wzgledu na to, że nie było żadnych aplikacji w roku 2005
marzana

Postautor: BartK » 08 gru 2006, 20:32

Marzanno ... w 2005 roku w okręgu szczecińskim było jak się nie mylę 18 etatów, z czego 10 otrzymał SR w Szczecinie :) Nasz okręg nie otrzymał żadnego etatu w bieżącym roku.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: jolaszek » 10 gru 2006, 21:09

Mam pytanie do Paszkowskiego1. Skąd posiadasz takie informacje, że w okręgu częstochowskim ma być kolejnych 6 etatów. Czy ta wiadomość jest z pewnego źródła. Pytam bo starałam się dostać na aplikację w sierpniu, niestety nie wyszło, ale postanowiłam nie odpuszczać sobie i spróbować przy najbliższej okazji. Interesuje mnie tylko okręg częstochowski. Pozdrawiam
jolaszek

Postautor: Radzio » 15 gru 2006, 0:47

No, a powiedzcie, czy orientujecie sie jak to jest w okręgu koszalińskim?
Radzio

Postautor: kasica » 22 gru 2006, 0:20

Z tego co wiem, to w Warszawie wszyscy liczą na nowe etaty i podobno mają być
kasica

Postautor: wojtek.k » 22 gru 2006, 12:37

Witam a może ktoś posiada wiedze na temat etatów w województwie opolskim. :?:
wojtek.k

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...