Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: mooriel » 25 mar 2008, 14:47
Witam wszystkich serdecznie
Jestem tu początkująca, więc z góry proszę o wyrozumiałość przy popełnieniu przeze mnie jakichś błędów formalnych...
A nawiązując do tematu - czy ktoś się orientuje, jak wygląda proces rekrutacyjny na aplikanta kuratorskiego w SO w Bielsku-Białej (pytania, atmosfera itp.)? Właśnie został tam ogłoszony konkurs i przymierzam się do spróbowania w nim swoich sił (pierwszy raz w ogóle!

)
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Dzięki i pozdrawiam!
-
mooriel
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: joasiac » 26 mar 2008, 9:07
Pamiętam tylko, ze kilka lat temu w teście było pytanie z konstytucji kwietniowej

no i w ogóle były takie... bardziej prawne pytania . Ale to bylo 2 albo 3 lata temu. ¯yczę powodzenia.
Rzucę to i pojadę w Bieszczady.
-
joasiac
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
autor: mooriel » 03 kwie 2008, 17:14
---------- 14:42 26.03.2008 ----------
Witaj joasiac:) Dzięki wielkie za wskazówkę. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze, zachęcony Twoim przykładem, się odezwie...
A może znajdą się jakieś osoby również aplikujące...???
---------- 16:14 03.04.2008 ----------
Nie do wiary... Po tygodniu ponad czterysta wyświetleń i tylko jedna odpowiedź...
-
mooriel
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: joasiac » 03 kwie 2008, 20:41
.... to moze ja swój wpis też wytne?

Rzucę to i pojadę w Bieszczady.
-
joasiac
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
autor: BartK » 04 kwie 2008, 8:39
mooriel pisze:Nie do wiary... Po tygodniu ponad czterysta wyświetleń i tylko jedna odpowiedź...
To może ja wyjaśnie całą sytuację... Na forum już wielokrotnie zostało napisane, iż proces rekrutacji na aplikację kuratorską nie jest jednolity w skali kraju. W Polsce jest obecnie około 50 okręgów sądowych, zatem prawdopodobieństwo, iż Twój post znajdzie ktoś z Twojego okręgu jest stosunkowo niewielkie. Zresztą nie pamiętam żadnego użytkownika forum, który był z okręgu bielskiego. Post miał 400 odsłon, ponieważ każdy post na forum wzbudza zainteresowanie, jednak nawet najbardziej doświadczeni zawodowo kuratorzy z forum nie będę wstanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Osobiście radzę żebyś udała się lub zadzwoniła do biora kuratora okręgowego i tam dowiesz się jaki materiał obowiązuje (o atmosfere lepiej nie pytaj

) Pozdrawiam i życzę powodzenia!
-

BartK
- VIP

-
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...