przerwanie studiów, wiek aplikanta

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

przerwanie studiów, wiek aplikanta

Postautor: smutek5 » 24 lip 2008, 14:31

niestety okoliczności zmuszą mnie ( prawdopodobnie ) do przerwania studiów na rok. Tzn mam licencjat i zamiast kontynuować teraz czyli iść na magisterskie muszę zrobić rok przerwy.
Jak to wyglądać może potem w moim cv? czy starając się potem o przyjęcie na aplikację nie będę za stary? ( 27 lat )
smutek5

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 24 lip 2008, 17:37

Witam.

wiek aplikanta nie ma zasadniczo znaczenia .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Re: przerwanie studiów, wiek aplikanta

Postautor: Bosman » 24 lip 2008, 21:13

smutek5 pisze:niestety okoliczności zmuszą mnie ( prawdopodobnie ) do przerwania studiów na rok. Tzn mam licencjat i zamiast kontynuować teraz czyli iść na magisterskie muszę zrobić rok przerwy.
Jak to wyglądać może potem w moim cv? czy starając się potem o przyjęcie na aplikację nie będę za stary? ( 27 lat )

27 lat to, według mnie, dobry wiek na rozpoczęcie aplikacji. Ja miałem równo 30 jak się dostałem na aplikację.
Jak to będzie wyglądać w Twoim CV? Zależy kto będzie je czytał...
Pozdrawiam
Bosman
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...